Μενού Κλείσιμο

Μπέττυ Σκούφα προς Περιφερειάρχη: «Τόσο στο φτύσιμο ο νομός Πιερίας πια;» – Σε εταιρεία της Βέροιας τα γεύματα της Κατερίνης

Με μια ανάρτηση «αγανάκτησης» η βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Μπέττυ Σκούφα βάζει στο στόχαστρο τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και την απόφαση να αναθέσει τα συσσίτια που προορίζονται για ευπαθείς ομάδες και απόρους του Δήμου Κατερίνης σε εταιρεία της Ημαθίας.

Όπως έγινε γνωστό, από τη Δευτέρα τα στελέχη του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Κατερίνης, διανέμουν δύο φορές την ημέρα (μεσημέρι και βράδυ) περίπου 700 μερίδες έτοιμου φαγητού.

Η διανομή γίνεται στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων, για την επισιτιστική εν μέσω πανδημίας υποστήριξη των ευπαθών ομάδων και όπως φαίνεται και από την ανάρτηση της βουλευτού Πιερίας, η ανάθεση του έργου για την Παρασκευή των μερίδων έγινε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Η κ. Σκούφα, στην ανάρτησή της επικεντρώνει στην απόφαση του Περιφερειάρχη να την αναθέσει σε εταιρεία εκτός Πιερίας. «Γιατί στη Βέροια κ. Τζιτζικώστα; Στην Κατερίνη και στον νομό Πιερίας, δεν υπάρχουν εταιρείες και εστιατόρια να ετοιμάσουν τα γεύματα;» ρωτά η βουλευτής, η οποία καταλήγει κάνοντας λόγο για «φτύσιμο της Πιερίας»

Αναλυτικά στην ανάρτησή της στο facebook η κ. Σκούφα αναφέρει: «Πληροφορήθηκα κι έμαθα με αγανάκτηση ότι ο αγαπητός κ. Τζιτζικώστας, έδωσε με ανάθεση (όπως προβλέπει ο νόμος) τα 700 γεύματα που μοιράζονται στο Δήμο Κατερίνης (700 το μεσημέρι και 700 ως δείπνο) σε εταιρείες στη Βέροια.

Και το μέγα ερώτημα που προκύπτει:

Γιατί στη Βέροια κύριε Τζιτζικώστα; Στην Κατερίνη και στον νομό Πιερίας, δεν υπάρχουν εταιρείες και εστιατόρια να ετοιμάσουν τα γεύματα;

Τόσο στο φτύσιμο ο νομός Πιερίας πια;»

Σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα αναμένεται να τεθεί και στο προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο.

Αν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ