Μενού Κλείσιμο

Μπέττυ Σκούφα: Η κυβέρνηση να στηρίξει τώρα, το Νοσοκομείο Κατερίνης

Οι εξαγγελίες της κυβέρνησε έμειναν στα τηλεοπτικά παράθυρα, αναφέρει η βουλευτής Πιερίας Μπέτττυ Σκούφα, η οποία σε ερώτησή της προς τον αρμόδιο υπουργό, ζητά την ενίσχυση του Νοσοκομείου Κατερίνης, του οποίου οι εργαζόμενοι, έχουν φτάσει στα όριά τους.

Όπως αναφέρει η κ. Σκούφα, η έξαρση του δεύτερου κύματος της πανδημίας, αν και αναμενόμενη, αναδεικνύει δυστυχώς με τον πλέον αδιαμφισβήτητο και τραγικό τρόπο, την εδώ και 8 μήνες  αδράνεια της κυβέρνησης όσον αφορά τη θωράκιση του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, με το απαιτούμενο και κατάλληλο ιατρονοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό, αλλά και την χρήζουσα υλικοτεχνική υποδομή, προκειμένου να αντέξει την αντιμετώπιση των αναγκών του Νομού για τα κρούσματα covid 19.

Μια αναγκαιότητα η οποία είχε επισημανθεί πολύ νωρίτερα προς την κυβέρνηση, από τον Μάιο κιόλας του 2020, και με ερώτηση που είχε κατατεθεί από  τη βουλευτή Πιερίας Μπέττυ Σκούφα, ερώτηση η οποία ουδέποτε απαντήθηκε από τον υπουργό, όπως υπογραμμίζει η ίδια. «Η κυβέρνηση όμως, παρέμεινε όλο αυτό το διάστημα απλός θεατής  στον  ήχο των χειροκροτημάτων από τα μπαλκόνια, με τα οποία οι πολίτες επιβράβευσαν τους ανθρώπους που από την πρώτη στιγμή πάλευαν και παλεύουν στην πρώτη γραμμή για την υγεία, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και τις ζωές τους. Η Κυβέρνηση ΝΔ πάραυτα, δεν οργάνωσε όλα όσα όφειλε, προκειμένου να ενισχύσει το δημόσιο Νοσοκομείο της πόλης μας, ένα Νοσοκομείο που εξυπηρετεί τα περιστατικά όλου του Νομού», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η βουλευτής Πιερίας καταλήγει σημειώνοντας πως «η λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης αυτή τη στιγμή είναι στα όρια, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό έχουν ξεπεράσει εαυτόν και η δυναμική της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας των 10 κλινών έχει παραμείνει στα επτά κρεβάτια, ενώ οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για την Υγεία γενικότερα, παρέμειναν στα τηλεοπτικά παράθυρα και στις συνεντεύξεις των μέσων των Αθηνών.»

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ