Μενού Κλείσιμο

Μπέττυ Σκούφα: Η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει τους κτηνοτρόφους – Κοροϊδία τα 31 εκατομμύρια ευρώ ενίσχυσης

«Επίθεση» στην Κυβέρνηση εξαπέλυσε η βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Μπέττυ Σκούφα με αφορμή το πρόγραμμα ενίσχυσης των αιγοπροβατοτρόφων, που ανακοίνωσε «μετά από πολύ μεγάλο διάστημα αναμονής», όπως αναφέρει, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης.

Όπως υποστηρίζει η βουλευτής Πιερίας, τα 31 εκατομμύρια ευρώ που ανακοίνωσε ο Υπουργός δεν αρκούν για να θεραπεύσουν την καταστροφή που έχουν υποστεί οι κτηνοτρόφοι από την πανδημία του κορονοϊού, κάνοντας λόγο «για ξεκάθαρη κοροϊδία των κτηνοτρόφων μας».
Την ώρα που οι κτηνοτρόφοι όλης  της  χώρας παραμένουν ξεχασμένοι και χωρίς καμία βοήθεια από την Κυβέρνηση, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης εξαγγέλλει με τεράστια καθυστέρηση ένα κουτσουρεμένο πρόγραμμα ενίσχυσης των αιγοπροβατοτρόφων, αναφέρει η κ. Σκούφα. «Ένα πρόγραμμα  με πολύ σκληρούς περιορισμούς που οδηγούν στον αποκλεισμό χιλιάδων κτηνοτρόφων από αυτό»

Σύμφωνα με την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, «τα 31 εκατομμύρια ευρώ ενίσχυση που ανακοίνωσε ο Υπουργός δεν μπορούν με κανέναν τρόπο  να καλύψουν τις τεράστιες ανάγκες που έχουν προκύψει για τους κτηνοτρόφους, μετά και τις καταστροφικές συνέπειες της πανδημίας. Η χορήγηση των 4 ευρώ ανά θηλυκό ζώο και μάλιστα με την προϋπόθεση της παράδοσης 100 κιλών γάλα, μόνο ως κοροϊδία  μπορεί να ληφθεί από τους κτηνοτρόφους.»
Συνεχίζοντας τις δηλώσεις της, υπενθύμισε πως η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2018 σε πιο «σφιχτές» δημοσιονομικά περιόδους και χωρίς καν να υπάρχουν οι  έκτακτες, ασφυκτικές ανάγκες της πανδημίας, ενίσχυσε τους κτηνοτρόφους με 42 εκατομμύρια ευρώ μέσω του μηχανισμού «de minimis», γεγονός που κατά την ίδια, αποδεικνύει την κοροϊδία σήμερα της ηγεσίας του ΥΠ.Α.Α.Τ. προς τους κτηνοτρόφους.
«Η Κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει τους κτηνοτρόφους, τους έχει αφήσει μόνους και αβοήθητους. Ειδικά όσους διαθέτουν μικρές μονάδες και βρίσκονται σε απομονωμένες περιοχές, οι οποίοι και αποκλείονται ακόμη και από αυτή την λειψή βοήθεια που έχει εξαγγείλει ο κ. Βορίδης», καταλήγει στη δήλωσή της η κ. Σκούφα

Αν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ