Μενού Κλείσιμο

Μπέττυ Σκούφα: «Άθλιο και ολοκληρωτικό πράγμα το “τσουβάλιασμα”»

Την ουσία του «αντιφασισμού» επισημαίνει σε ανάρτησή της η βουλευτής Πιερίας Μπέττυ Σκούφα, απορρίπτοντας πρακτικές «τσουβαλιάσματος» στελεχών (χαρακτηριστικό του ολοκληρωτισμού), με αφορμή την καταδικαστική απόφαση για την Χρυσή Αυγή.

Η κ. Σκούφα, η οποία και η ίδια έπεσε θύμα ακραίων επιθέσεων λόγω των θέσεών της για τη Συμφωνία των Πρεσπών, δεν ξεχνά όσους την στήριξαν (ή της είπαν μια κουβέντα συμπαράστασης) εκείνη την περίοδο. «Υπήρξαν και υπάρχουν φωτεινές εξαιρέσεις και στο χώρο της Ν.Δ.» γράφει η βουλευτής Πιερίας, σημειώνοντας πως «όσο τεράστια και είναι η πολιτική διαφορά μας, ποτέ δεν θα ξεχάσω ότι ήρθαν για έναν υποστηρικτικό ανθρώπινο λόγο».

Στην ανάρτησή της στο facebook η βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει:

«Ειλικρινά χαίρομαι με τη στάση των στελεχών, νυν και πρώην προέδρων της ΝΔ κλπ.

Χαίρομαι με την αναγνώριση επιτέλους του εγκληματικού χαρακτήρα της ΧΑ. Από το δικαστήριο και από τα στελέχη, όσα στελέχη, της ΝΔ. (γιατί όλοι οι υπόλοιποι ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ).

Ένα πράγμα δεν μπορώ να εννοήσω μόνο: πού ήταν όλοι αυτοί χαμένοι όλα αυτά τα χρόνια; Γιατί δεν προέβαιναν δημόσια σε αντίστοιχες καταδικαστικές δηλώσεις;

Και μη μου πείτε «περίμεναν να βγει η (κατα)δικαστική απόφαση». Γιατί άλλο η πολιτική καταδίκη κι άλλο πράγμα η τεκμηρίωση εντός των δικαστικών αιθουσών.

Κι επειδή το τσουβάλιασμα όλων των μελών και στελεχών ενός πολιτικού κόμματος, το «τσουβάλιασμα» γενικά, είναι άθλιο κι ολοκληρωτικό πράγμα, να πω φυσικά οτι σαφώς υπήρξαν και υπάρχουν φωτεινές εξαιρέσεις και στο χώρο της ΝΔ.

Σαν το Νίκο Δένδια και το Νότη Μηταράκη (ο οποίος δυστυχώς τώρα έχει χάσει το μπούσουλα – και του Διεθνούς Δικαίου – με το μεταναστευτικό – προσφυγικό). Όσο τεράστια κι αν είναι η πολιτική διαφορά μας, ποτέ δεν θα ξεχάσω ότι ήρθαν για ένα υποστηρικτικό ανθρώπινο λόγο, όταν ακροδεξιοί και μαζί χρυσαυγιτες και δεν ξέρω τι άλλο παρανοϊκό, έκαναν αλλεπάλληλες εφόδους στα σπίτια μας κατά την περίοδο ψηφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών.»

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ