Μενού Κλείσιμο

Μπ. Σκούφα: «Τα περιφερειακά νοσοκομεία έχουν αφεθεί στην τύχη τους, γιατί δεν θέλετε να στηρίξετε το Δημόσιο Σύστημα Υγείας»

Μπ. Σκούφα: «Τα περιφερειακά νοσοκομεία έχουν αφεθεί στην τύχη τους, γιατί δεν θέλετε να στηρίξετε το Δημόσιο Σύστημα Υγείας»

Συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης της Βουλέυτριας Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

 

Χρειάστηκε μια Επίκαιρη Ερώτηση από τη Βουλεύτρια Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα για την εγκατάλειψη του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης χωρίς καν Διοικητικό Συμβούλιο τους τελευταίους μήνες, για να προχωρήσει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας στο διορισμό αντιπροέδρου και Δ.Σ τρεις μέρες μετά την κατάθεση της Επίκαιρης Ερώτησης! Ενδεικτικό της νοοτροπίας της κυβέρνησης και των υπουργών της, είναι το γεγονός, πως από το σύνολο των ερωτήσεων που έχουν κατατεθεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μόλις το 41,5% έχει απαντηθεί. Δηλαδή λιγότερες από τις μισές!

Χωρίς Δ.Σ για επτά μήνες, με πληθώρα προβλημάτων

«Επτά μήνες το Νοσοκομείο Κατερίνης ήταν χωρίς διοικητικό συμβούλιο, ένα συμβούλιο που είναι άκρως απαραίτητο, προκειμένου το Νοσοκομείο της Κατερίνης να αποκτήσει επιτέλους έναν αξονικό τομογράφο, αίτημα που εκκρεμεί από τον Ιανουάριο του 2020, με αποτέλεσμα να καθυστερεί η αγορά χειρουργικών τραπεζών, με αποτέλεσμα να καθυστερεί και η αγορά άλλων μηχανημάτων. Και όλα αυτά γιατί το Υπουργείο Υγείας δεν είχε διορίσει καν διοικητικό συμβούλιο», είπε χαρακτηριστικά η κα Σκούφα, απευθυνόμενη στην υφυπουργό Υγείας κα Γκάγκα, ζητώντας τους λόγους για τους οποίους σημειώθηκε η επτάμηνη καθυστέρηση, αλλά και απαντήσεις σε μια σειρά ερωτημάτων, όπως πόσοι γιατροί μόνιμοι και επικουρικοί υπηρετούν, πότε λήγουν οι συμβάσεις των επικουρικών γιατρών, πόσες είναι οι κενές θέσεις από το μέτρο της αναστολής των υγειονομικών, αν έχουν κλείσει κλίνες του Ψυχιατρικού Τομέα του Νοσοκομείου της Κατερίνης και πόσες είναι αυτές οι κλίνες.

Υποβάθμιση με τον «Χάρτη Υγείας» με συγκεκριμένες κλινικές και τμήματα

«Το διοικητικό συμβούλιο δεν υπήρχε, πράγματι, για τρεισήμισι μήνες και οι λόγοι πιθανώς είναι υπηρεσιακοί», απάντησε η υφυπουργός Υγείας λέγοντας πως «αυτά τα πράγματα συμβαίνουν», ενώ σε ό,τι αφορά τα ερωτήματα της προ επταμήνου κατατεθειμένης από τη Βουλεύτρια Πιερίας ερώτησης, η υφυπουργός τόνισε ότι δεν μπορεί να απαντήσει εάν δεν ολοκληρωθεί ο Χάρτης Υγείας με τα στοιχεία των νοσοκομείων, σύμφωνα με τον οποίο το κάθε νοσοκομείο θα παρέχει υπηρεσίες ανάλογες με την εμπειρία των γιατρών. «Θα τελειώσουμε τον Χάρτη Υγείας, θα ξέρουμε τι κάνει το κάθε νοσοκομείο, πού είναι οι άρρωστοι ευχαριστημένοι, τι ζητάνε από το νοσοκομείο και θα προχωρήσουμε έτσι», απάντησε η υφυπουργός. Με συνέπεια, τα νοσοκομεία της περιφέρειας αντί να στελεχωθούν θα υποβαθμιστούν με συγκεκριμένα τμήματα και κλινικές..

Δείτε εδώ το βίντεο με τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης: https://bit.ly/3ThvPE8

 

 

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ