Μενού Κλείσιμο

Μπ. Σκούφα για Πρόγραμμα Τουρισμός για όλους: «Πρώτη φορά εκτός πληρωμών η συντριπτική πλειοψηφία τουριστικών επιχειρήσεων

Μπροστά σε μια δυσάρεστη «έκπληξη» βρέθηκαν επαγγελματίες του Τουρισμού, οι οποίοι πρέπει να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους για την πληρωμή των voucher του προγράμματος «Τουρισμός για όλους», αναφέρει η βουλευτής Πιερίας Μπέττυ Σκούφα.

Η κ. Σκούφα, υποστηρίζει πως αυτό συμβαίνει, γιατί για πρώτη φορά τους ζητείται μεταξύ των άλλων δικαιολογητικών ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα, που σημαίνει ότι σχεδόν το 90% των επιχειρήσεων δεν θα μπορούν να διεκδικήσουν τα χρήματα που δικαιούνται αφού έχουν οφειλές στα Ταμεία.

Το σοβαρότατο αυτό ζήτημα φέρνουν στη Βουλή με Αναφορά τους η κ. Σκούφα και η Τομεάρχης Τουρισμού Κατερίνα Νοτοπούλου, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά, ότι είναι αναγκαίο να δοθεί παράταση στην προθεσμία υποβολής των απαραίτητων δικαιολογητικών μέχρι 31 Δεκεμβρίου, η οποία έληξε στις 10/11, ώστε να έχουν το περιθώριο τα σχετικά Υπουργεία να αλλάξουν τις προϋποθέσεις πληρωμής των διατακτικών.

Τουρισμός για όλους, πληρωμές για λίγους!

Μεταφέροντας τις αγωνίες των μελών της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας και του Επιμελητηρίου Πιερίας, σημειώνουν ότι οι επιχειρήσεις όχι μόνο κλήθηκαν να υποβάλουν τα σχετικά δικαιολογητικά πληρωμής των διατακτικών (voucher) για το πρόγραμμα “Τουρισμός για όλους” για την περίοδο από 1/7 έως 31/7/21, και μάλιστα σε σύντομη χρονική περίοδο από 20/10/2021 έως 10/11/2021, αλλά και ότι ζητείται ασφαλιστική ενημερότητα και φορολογική ενημερότητα τα οποία δεν απαιτούσε το αντίστοιχο προηγούμενο πρόγραμμα 2020-2021.

Σε μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδο για τον τουρισμό λόγω και της πανδημίας και της μειωμένης τουριστικής κίνησης ιδιαίτερα την περίοδο 2020-2021, αλλά και φέτος, το 90% των επιχειρήσεων αδυνατούν να εκδώσουν πιστοποιητικά φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας και συνεπώς δεν θα μπορούν να πληρωθούν.

Οι επιχειρήσεις ζητούν ακόμη να δοθεί παράταση στην κατάθεση των σχετικών δικαιολογητικών έως 31/12/2021 ώστε να έχουν το περιθώριο τα σχετικά Υπουργεία να αλλάξουν τις προϋποθέσεις πληρωμής των διατακτικών.

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ