Μενού Κλείσιμο

Μουσικές της Θράκης με το σχήμα «Καφαντάρδες»

Σήμερα στη  Γωνιά των Ευχών (Πλατεία Μακεδονίας)

 

Μουσικές της Θράκης θα παρουσιάσει η Ομάδα Φίλων Μουσικών για την ανάδειξη και τη μελέτη της μουσικής της Ανατολικής Ρωμυλίας και κατ’ επέκταση όλης της Θράκης  «Καφαντάρδες». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή στις 7 το απόγευμα στη Γωνιά των Ευχών (Πλατεία Μακεδονίας).

 

Επί σκηνής οι: Μαρίνα Ζωγράφου (τραγούδι), Νίκος Μπόζογλου (ακορντεόν), Τριαντάφυλλος Κωνσταντινίδης (γκάϊντα – καβάλι) και Στάθης Παρασκευόπουλος (κρουστά).

Παράλληλα, στην εκδήλωση συμμετέχουν: Λύκειο Ελληνίδων με το έθιμο 9 φαγιά – Παιδεία Παράδοσης και Μορφωτικός Σύλλογος Νέων Κορινού αντίστοιχα με το έθιμο της καμήλας.

 

Το αναλυτικό πρόγραμμα των σημερινών εκδηλώσεων διαμορφώνεται ως εξής:

11:00 -13:00 – Γωνιά του Αη Βασίλη (Αρχοντικό – πρώην οικία Τσαλόπουλου)

Χριστουγεννιάτικα Παραμύθια

Φορέστε τη γιορτινή σας διάθεση και υποδεχτείτε τα Χριστούγεννα με το θεατρικό “Η μάγισσα με το στριμμένο σκουπόξυλο” της Αναστασίας Πέλλα, καθώς και με την αφήγηση της υπέροχης ιστορίας του Εμπενίζερ Σκρουτζ! Αναστασία Πέλλα, Μαρία Πιπέρη, Άλκης Λαζαρίδης

18:00 – 20:00 – Γωνιά των Παραμυθιών (Πλατεία Δημαρχείου)

Τα Κέντρα Δημιουργικής Aπασχόλησης Κατερίνης θα απασχολούν τους μικρούς μας φίλους με ζωγραφική, κατασκευή στολιδιών και μουσικοκινητικά παιχνίδια.

18:30 – 20:00 – Γωνιά των Παραμυθιών (Πλατεία Δημαρχείου)

Ελληνορωσικό Κέντρο Πολιτισμού Άντον Τσέχωφ

Πέντε τραγούδια Ρώσικα και Σέρβικα Ένας παραδοσιακός ρωσικός χορός και κομμάτια από κλασικό μπαλέτο από τη σχολή χορού Βικτώρια Λιντάου. Παρουσίαση του ντοκιμαντέρ “ΕΝΑ ΠΟΙΗΜΑ ΜΙΑ ΖΩΗ” από το κέντρο πολιτισμού AVANT. Παραδοσιακά ρώσικα εδέσματα και ποτά.

20:00 – 23:00 – Γωνιά των Ευχών (Πλατεία Μακεδονίας)

Καφαντάρδες – Ομάδα φίλων μουσικών για την ανάδειξη και τη μελέτη της μουσικής της Ανατολικής Ρωμυλίας και κατ’ επέκταση όλης της Θράκης. Μαρίνα Ζωγράφου (τραγούδι), Νίκος Μπόζογλου (ακορντεόν), Τριαντάφυλλος Κωνσταντινίδης (γκάϊντα – καβάλι) και Στάθης Παρασκευόπουλος (κρουστά).

Συμμετέχουν: Λύκειο Ελληνίδων με το έθιμο 9 φαγιά – Παιδεία Παράδοσης και Μορφωτικός Σύλλογος Νέων Κορινού με το έθιμο της καμήλας.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ