Μενού Κλείσιμο

Μητρόπολη – Τι ισχύει για ακολουθίες και Θ. Λειτουργίες στις εκκλησίες του Δήμου Κατερίνης

Μετά την επιβολή αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων στο Δήμο Κατερίνης, η Μητρόπολη Κίτρους εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει τους πιστούς για τα μέτρα που ισχύουν σε σχέση τις ακολουθίες και τις Θείες Λειτουργίες στους ναούς του Δήμου Κατερίνης.

Για μια ακόμη φορά η Μητρόπολη κάνει έκκληση στους πιστούς για πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας, κατά την παραμονή τους στους ναούς.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της υπενθυμίζει πως

-Οι Ιεροί Ναοί θα παραμείνουν ανοιχτοί, προκειμένου να τελούνται καθημερινά οι ιερές ακολουθίες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

-Όλες οι ιερές ακολουθίες και Θείες Λειτουργίες θα τελούνται χωρίς συμμετοχή πιστών, οι οποίοι θα μπορούν να προσέρχονται μετά την απόλυση.

-Η Θεία Λειτουργία (Σάββατο και Κυριακή) θα τελείται μόνον από 7.00 έως 8.30 πρωί.

-Τα προγραμματισμένα μνημόσυνα μπορούν να τελούνται και ανεξάρτητα, μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, προκειμένου να μπορούν να παρίστανται οι άμεσοι συγγενείς (9 πρόσωπα).

-Η Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία θα τελείται μόνον από 7.00 έως 8.30 πρωί.

-Οι πιστοί θα μπορούν να προσεύχονται ή να μεταλαμβάνουν μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας.

-Οι Χαιρετισμοί της Παναγίας θα τελούνται κάθε Παρασκευή μόνον από 4.30 έως 6.00 απόγευμα. Οι πιστοί θα μπορούν να προσκυνούν την εικόνα της Παναγίας μετά την απόλυση της ακολουθίας.

-Τα προγραμματισμένα Ιερά Μυστήρια και οι Νεκρώσιμες Ακολουθίες θα τελούνται υπό την προϋπόθεση της περιορισμένης συμμετοχής (9 πρόσωπα).

-Το έντυπο πρόγραμμα των ιερών ακολουθιών της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, που ήδη κυκλοφόρησε, θα ισχύσει μόνον μετά την άρση των μέτρων.

-Γίνεται θερμή έκκληση για πιστή εφαρμογή των υγειονομικών προφυλάξεων και των ενδεδειγμένων μέτρων προστασίας (τήρηση αποστάσεων, χρήση μάσκας κ.λπ.).

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ