Μενού Κλείσιμο

Κατηχητικό μέσω… YouTube, από την Μητρόπολη

Με δεδομένες τις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν σε όλη τη χώρα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, το Γραφείο Νεότητας της Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης προχωρεί «οργανωμένα και συντεταγμένα» στην υλοποίηση μιας ακόμη καινοτόμας, όπως την χαρακτηρίζει, δράσης, πραγματοποιώντας διαδιακτυακές Κατηχητικές Συναντήσεις μέσω του επίσημου καναλιού της, στο YouTube.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση «Το Γραφείο Νεότητας αναζητώντας τρόπους επικοινωνίας με όλα τα παιδιά που “μένουν σπίτι” παρουσιάζει κάθε Σάββατο στο YouTube μια διαδικτυακή Κατηχητική Συνάντηση.

Την επιμέλεια της όλης δράσης που πραγματοποιείται κατόπιν  πρωτοβουλίας και φροντίδας του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη κ. Γεωργίου, έχει ο Υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητας Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Διονύσιος Γκόλιας ενώ την βιντεοσκόπηση και το μοντάζ έχει αναλάβει ο π. Αλέξανδρος Καρακασίδης.

Με αυτόν τον πρωτότυπο τρόπο επικοινωνίας που περιλαμβάνει μια πολύπλευρη, διαθεματική και ευχάριστη διδασκαλία με οπτικοακουστικά μέσα από έμπειρους Κατηχητές, τα παιδιά θα περάσουν μια χαρούμενη περίοδο μένοντας στο σπίτι, θα ξεκουράσουν το πνεύμα, θα αναζωογονηθούν, θα ανακαλύψουν  προτάσεις με εικαστικές τέχνες, τραγούδια, χειροτεχνίες, διδακτικές ταινίες, παιχνίδια, ζωγραφική, αγιολόγιο, θέματα από την ελληνική παράδοση κ.ά. ενώ παράλληλα θα συμμετέχουν στην λατρευτική ζωή της Εκκλησίας.»

Είναι πολύ σημαντικό αυτήν τη περίοδο τα παιδιά να κατανοήσουν τη σημαντικότητα του «Μένουμε Σπίτι»,  περνώντας δημιουργικό χρόνο. Κι επειδή δεν είναι και εύκολη υπόθεση να πειστούν τα παιδιά να μην γκρινιάζουν και να αποδεχτούν το γεγονός ότι θα πρέπει για ένα αρκετά μεγάλο διάστημα να παραμείνουν  έγκλειστα,  λόγω  των προληπτικών μέτρων που έχουν ληφθεί για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού,  οι διαδικτυακές αυτές συναντήσεις θα αποτελέσουν εποικοδομητικές δραστηριότητες ψυχαγωγικής απασχόλησης μέσα από τις οποίες δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά να  καλλιεργήσουν τα χαρίσματα και τα ταλέντα τους και να γνωρίσουν τις δυνατότητες για ένα αισιόδοξο μέλλον.

Δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο την πρώτη Διαδικτυακή Κατηχητική Συνάντηση:

https://www.youtube.com/watch?v=23YFxAP0Cog&fbclid=IwAR2Hm52izC6ejg8FDWgMOCRaKRsC3asq6eqjfabpSdXWHXvcVnIbGTOLAQ0

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ