Μενού Κλείσιμο

Μήνυμα ισχυρής θέλησης

Ο Δήμαρχος Κατερίνης για την 106η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης

«Η επέτειος απελευθέρωσης της Κατερίνης που τιμούμε στις 16 Οκττωβρίου, συνιστά κορυφαία στιγμή της ιστορίας της πόλης, η οποία σφράγισε ανεξίτηλα την ταυτότητά της και καθόρισε την πορεία της. Παράλληλα, αποτελεί τη ζωντανή μνήμη της και υπάρχει μέσα στην ίδια την ψυχή της», αναφέρει σε μήνυμά του ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, με αφορμή την συμπλήρωση 106 χρόνων από την απλευθέρωση της πόλης.

Κεντρικό μήνυμα της απλευθέρωσης, αναφέρει ο κ. Χιονίδης, είναι ότι η Κατερίνη και η Ελλάδα θα έχουν καλύτερο μέλλον, αν στηρίζονται στις δυνάμεις των ανθρώπων της και στην ισχυρή θέληση για αντιμετώπιση κάθε μορφής προκλήσεων.

«Ανατρέχουμε στην ένδοξη αυτή σελίδα της νεότερης τοπικής μας ιστορίας και αλήθειας, σε αυτό το παράδειγμα της ομοψυχίας και αρραγούς ενότητας, που μας μετέδωσαν οι πρόγονοί μας και καλούμαστε, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, να το έχουμε ως πυξίδα, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής.

Γιατί τούτες τις δύσκολες περιόδους της παρατεταμένης κρίσης που βιώνει η πατρίδα μας, το κεντρικό μήνυμα που στέλνει η απελευθέρωση είναι η βεβαιότητα, ότι, η Ελλάδα και η Κατερίνη θα έχουν ένα καλύτερο μέλλον, στηριζόμενοι στις δυνάμεις των ανθρώπων τους, στην ισχυρή θέληση αντιμετώπισης των κάθε μορφής προκλήσεων.

Προς την κατεύθυνση αυτή, θυμόμαστε, μαθαίνουμε, αλλά και προχωρούμε σε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο, για όλους μας. Το οφείλουμε σε όσους με αυταπάρνηση, χωρίς καμία υστεροβουλία ή σκοπιμότητα, με τόλμη και ηρωισμό υπερασπίστηκαν το δικαίωμα στην ελευθερία. Το οφείλουμε προπάντων στα παιδιά μας. Τιμή και δόξα, στην 16η Οκτωβρίου 1912. Χρόνια πολλά σε όλους. Χρόνια πολλά στην Κατερίνη μας!», καταλήγει ο δήμαρχος Σάββας Χιονίδης

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ