Μενού Κλείσιμο

Μην υποκύψετε στις απαιτήσεις των δανειστών…

Εργατικό Κέντρο Κατερίνης προς βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας

Να συνταχθούν με τους εργαζομένους –όπως έκαναν και στο παρελθόν- και να μην υποκύψουν στις απαιτήσεις των δανειστών και των μεγαλοεργοδοτών, ζητά με ανοιχτή επιστολή του το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης, από τους τρεις βουλευτές Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι απόψε θα κληθούν να ψηφίσουν το Πολυνομοσχέδιο της Κυβέρνησης.

Το πολυνομοσχέδιο συναντά την έντονη αντίδραση, όχι μόνο του συνδικαλιστικού κινήματος λόγω των περιορισμών που θέτει στις αποφάσεις για απεργία, αλλά και σημαντικής μερίδας της κοινωνίας, αφού πέρα από το νέο «μαχαίρι» που φέρνει στις συντάξεις, «κατακρεουργεί» επιδόματα τριτέκνων και πολυτέκνων.

Σε ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης, προαναγγέλει τη συμμετοχή του στην αποψινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα, έξω από τη Βουλή.

Η ανακοίνωση

«Η καταιγίδα των αντεργατικών μέτρων του τρίτου μνημονίου συνεχίζεται αυτή τη φορά στοχεύοντας στην καρδιά του συνδικαλιστικού μας κινήματος. Στο μοναδικό όπλο αντίστασης και αγώνα  που έχουν οι εργαζόμενοι. Στο δικαίωμα της απεργίας.

Η κυβέρνηση με διαδικασίες εξπρές έφερε στη Βουλή των Ελλήνων για ψήφιση ένα πολυνομοσχέδιο μαμούθ 400 άρθρων και 1531 σελίδων που υπαγορεύτηκε από τους πιστωτές και τους μεγαλοεργοδότες.

Ένα πολυνομοσχέδιο που περιορίζει δραματικά και που ουσιαστικά καταργεί το δικαίωμα της απεργίας στα πρωτοβάθμια επιχειρησιακά-εργοστασιακά σωματεία, δικαίωμα που κατακτήθηκε με θυσίες και αίμα.

Που πετσοκόβει τα οικογενειακά επιδόματα από τις τρίτεκνες και τις πολύτεκνες οικογένειες που μεταφέρει τη δημόσια περιουσία στο υπερταμείο των δανειστών και που με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς απελευθερώνει την προστασία της πρώτης κατοικίας παραδίνοντάς την στα χέρια των τραπεζιτών και των διεθνών fund.

Το οργανωμένο λαϊκό και συνδικαλιστικό κίνημα δεν θα επιτρέψει να εφαρμοστεί ο νόμος και οι επιταγές της τρόικας στα κοινωνικά κινήματα, στην λαϊκή οικογένεια, στη δημόσια περιουσία.

Το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης και οι εργαζόμενοι της Πιερίας καλούμε την Κυβέρνηση και ειδικά τους κυβερνητικούς Βουλευτές της Πιερίας να μην υποκύψουν στις απαιτήσεις των δανειστών και των μεγαλοεργοδοτών και να συνταχθούν με τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα όπως έκαναν και στο παρελθόν.

Η διοίκηση του Εργατικού μας κέντρου θα δώσει το αγωνιστικό της παρών στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ την Δευτέρα 15 Γενάρη στις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα ενάντια στα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα του πολυνομοσχεδίου.»

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ