Μενού Κλείσιμο

Μικρές παρεμβάσεις, μεγάλης σημασίας

Σε ανακατασκευή και συντήρηση ξύλινων γεφυριών στον Όλυμπο προχώρησε ο Δήμος Δίου-Ολύμπου

«Αδιάκοπες» είναι οι προσπάθειες ανάδειξης των θησαυρών του Ολύμπου από τη Δημοτική Αρχή», τονίζουν από τον Δήμο Δίου-Ολύμπου, που αυτή τη φορά ανέλαβε (και ολοκλήρωσε μέσα στο καλοκαίρι) την συντήρηση ή και ανακατασκευή όπου χρειάστηκε, των ξύλινων γεφυριών του τμήματος μονοπατιού Ε4 που διασχίζει το βουνό των Θεών

Εδώ και πολλά χρόνια οι συνεχείς διελεύσεις επισκεπτών, σε συνδυασμό με την παλαιότητα και τα καιρικά φαινόμενα του χειμώνα, είχαν καταστήσει αναγκαιότητα την αποκατάσταση των έντονων φθορών στις ξύλινες γέφυρες και στις κλίμακες του μονοπατιού Ε4 από το Λιτόχωρο μέχρι τα Πριόνια.

Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου, επικέντρωσε τις παρεμβάσεις του σε σειρά γεφυριών, αλλά και σε άλλα σημεία, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη και ασφαλή διέλευση των επισκεπτών.

Έτσι, τα τμήματα που κρίθηκε ότι έπρεπε να γίνει συντήρηση ή και ανακατασκευή είναι η γέφυρα Καστάνα, η γέφυρα Κολονιάρη, η κλίμακα και το μονοπάτι πριν και μετά το Άγιο Σπήλαιο, οι δύο γέφυρες πριν το Άγιο Σπήλαιο, η γέφυρα στο Παλιό Μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου, το τμήμα του μονοπατιού ανάμεσα σε Πριόνια και Μοναστήρι και η γέφυρα στα Πριόνια.

Οι εργασίες αποκατάστασης πραγματοποιήθηκαν τον Ιούνιο και τον Ιούλιο από εξειδικευμένους ξυλουργούς, με κορμούς καστανιάς που παραχωρήθηκαν από το Δασαρχείο Ν. Πιερίας.

«Χρέος όλων μας αποτελεί η προστασία και η ανάδειξη του φυσικού πλούτου της περιοχής μας. Η συντήρηση και βελτίωση των πεζοπορικών και ορειβατικών διαδρομών συμβάλλουν στην τουριστική ανάπτυξη, στην ομαλή διεξαγωγή των ορειβατικών αγώνων αλλά και στην ευχερή προσβασιμότητα σε περιπτώσεις ατυχημάτων και φυσικών καταστροφών», αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή του, ο Δήμος Δίου-Ολύμπου, ο οποίος έχει κάθε δικαίωμα να αισθάνεται ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της ολοκλήρωσης των παρεμβάσων του.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ