Μενού Κλείσιμο

«Μηδενική ανοχή σε οποιαδήποτε μορφή βίας»

Σοφία Μαυρίδου:

Η  Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και αναπληρώτρια Πρόεδρος και μέλος  της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει τη διαμαρτυρία στη μνήμη της δολοφονηθείσας φοιτήτριας.

Ο Τομέας Ισότητας της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών, συμμετείχε στη σιωπηλή, συμβολική-ειρηνική διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος, προκειμένου να αποδοθεί ο σεβασμός που αρμόζει στη μνήμη της δολοφονηθείσας φοιτήτριας Ελένης και να εκφραστεί η αντίθεσή μας σε λογικές και πρακτικές έμφυλης βίας.

Χρέος όλων μας, είναι να σπάσουμε το πέπλο της σιωπής, να πάψουμε να ανεχόμαστε την άσκηση της βίας στις γυναίκες, όπου και αν γίνεται, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Η βία κατά των γυναικών δεν είναι μόνο σωματική αλλά καταρρακώνει και την ψυχική υγεία. Η κοινωνική απομόνωση, η στέρηση της ελευθερίας, η οικονομική ανασφάλεια, η υπονόμευση της αξιοπρέπειας, η απειλή για την ίδια τους τη ζωή, είναι φαινόμενα που αποτελούν καθημερινό εφιάλτη για τις γυναίκες.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας  Σοφία Μαυρίδου, ως Αναπληρώτρια Πρόεδρος και μέλος  της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με την ευαισθησία που τη διακρίνει, στηρίζει τη διαμαρτυρία στη μνήμη της δολοφονηθείσας φοιτήτριας, Ελένης και συγκλονισμένη από το ειδεχθές και απεχθές έγκλημα, καταδικάζει τα φαινόμενα βίας,  εκφράζει την αγάπη και τη στήριξή της στις γυναίκες-θύματα, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα περί μηδενικής ανοχής σε οποιαδήποτε μορφή βίας.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ