Μενού Κλείσιμο

Μια θεματική εβδομάδα (οδική) για την ασφάλεια

Γυμνάσιο Κορινού

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε στο Γυμνάσιο Κορινού η διοργάνωση της θεματικής εβδομάδας με τίτλο «Σώμα και Ταυτότητα και Δράσεις Κυκλοφοριακής Αγωγής και Οδικής Ασφάλειας». Πρόκειται για ένα σχετικά νέο θεσμό που για δεύτερη φορά φέτος εφαρμόζεται σε όλα τα Γυμνάσια της χώρας.

Ο θεσμός της θεματικής εβδομάδας αποσκοπεί στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μελών της σχολικής κοινότητας σε ζητήματα που άπτονται της Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη και, κατά το τρέχον έτος, εστιάζει σε τέσσερεις βασικούς άξονες: α) τη διατροφή και την ποιότητα ζωής, β) την πρόληψη του εθισμού και των εξαρτήσεων γ) τις έμφυλες ταυτότητες και δ) την κυκλοφοριακή αγωγή και την οδική ασφάλεια.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας (7 έως τις 11 Μαΐου) διοργανώθηκαν ενημερωτικές δράσεις και δραστηριότητες στους παραπάνω βασικούς άξονες, οι οποίες αφορούσαν κυρίως θέματα διατροφικών συνηθειών και υγιεινής διατροφής, προστατευτικών παραγόντων ενάντια σε κάθε μορφής εθισμό, θέματα σχετικά με τις σωματικές αλλαγές στην εφηβεία και την αποδόμηση των έμφυλων στερεοτύπων, καθώς και προσπάθεια διαμόρφωσης κυκλοφοριακής συνείδησης στους μαθητές και τις μαθήτριες.

Ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου στηριζόμενος στις καινοτόμες προτάσεις και τη συσσωρευμένη εμπειρία των εκπαιδευτικών αλλά και αξιοποιώντας σχετικό υλικό από το ΙΕΠ σχεδίασε και υλοποίησε ένα πλούσιο πρόγραμμα μαθησιακών δραστηριοτήτων που περιλάμβαναν εργαστήρια, διαδραστικά παιχνίδια, θεατρικά δρώμενα, εικαστικές δραστηριότητες, προβολή ταινιών με σχετικό περιεχόμενο που πλαισιώθηκαν με συζήτηση και προβληματισμό των μαθητών, συζητήσεις στην ομάδα, σύντομα σχέδια εργασίας (project), διαμόρφωση ειδικού χώρου για την εκκόλαψη αυγών, ενώ ολοκληρώθηκε και η τοιχογραφία graffiti σε τμήμα του εσωτερικού τοίχου του περίβολου της αυλής, που εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν οι μαθητές υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Καλλιτεχνικών κ. Κατερίνας Τσιγκάνου. Επιπλέον, κλήθηκαν εκπρόσωποι φορέων από την ΑΤΡΑΚΤΟ, τη Διεύθυνση Τροχαίας Κατερίνης και την Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας, προκειμένου να ενημερώσουν τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου και να υλοποιήσουν σχετικές βιωματικές δραστηριότητες.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ