Μενού Κλείσιμο

Μια μαθητιάδα χρώματα και διακρίσεις

Στην Παγκόσμια Αθλητικής Συνάντηση Νέων στην Αυστρία αντιπροσωπεία του Δήμου Κατερίνης

«Αποδεικνύετε ότι μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι και να πάμε ακόμα ψηλότερα [..] Σας συγχαίρω που αγωνίζεστε κρατώντας ψηλά τα ιδανικά της ευγενούς άμιλλας, ανάμεσα στις αποστολές όλου του κόσμου που βρίσκονται εδώ, σε αυτό το παγκόσμιας εμβέλειας αθλητικό γεγονός», ανάφερε ο δήμαρχος Κατερίνης

Η παρέλαση με τη γαλανόλευκη, με την παράλληλη υπόκρουση του εθνικού μας ύμνου, το βράδυ της Παρασκευής, στο χωρητικότητας 35.000 θέσεων στάδιο του Klagenfurt στην Αυστρία, σκόρπισε συναισθήματα συγκίνησης και υπερηφάνειας σε όλα τα μέλη της  αποστολής του Δήμου Κατερίνης, που με επικεφαλής τον Δήμαρχο Σάββα Χιονίδη, παρακολούθησαν την επίσημη τελετή έναρξης της Παγκόσμιας Αθλητικής Συνάντησης Νέων (Μαθητιάδα).

Μέσα σε ενθουσιώδες και εορταστικό κλίμα, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης συμμετείχε σε όλες τις εκδηλώσεις των αθλητών μας, συναντήθηκε με τα μέλη της αποστολής, τους συνεχάρη για τις αθλητικές επιδόσεις τους και την άξια εκπροσώπηση του Δήμου και της Ελλάδας μέσα και έξω από τον αγωνιστικό στίβο, ενώ όπως σημείωσε: «Αποδεικνύετε ότι μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι και να πάμε ακόμα ψηλότερα. Επιτρέψτε μου να συγχαρώ το σύνολο της ομάδας, τους προπονητές, τους συνοδούς, τους εθελοντές, και κυρίως εσάς που αγωνίζεστε κρατώντας ψηλά τα ιδανικά της ευγενούς άμιλλας, ανάμεσα στις αποστολές όλου του κόσμου που βρίσκονται εδώ, σε αυτό το παγκόσμιας εμβέλειας αθλητικό γεγονός».

Παρών στις όμορφες αυτές στιγμές και ο Δήμαρχος της αδελφοποιημένης με την Κατερίνη, πόλης του  Moosburg Herbert Gaggl (ο οποίος παράλληλα είναι βουλευτής στην περιοχή), τον οποίο ο κος Χιονίδης ευχαρίστησε για την εγκάρδια υποδοχή, ενώ όπως τόνισε: «Μας συνδέουν 23 χρόνια συμπόρευσης. Η συνεργασία μας είναι ουσιαστική σε ζητήματα πολιτισμού, τουρισμού, ανταλλαγής εμπειριών σε ζητήματα αυτοδιοίκησης  και τώρα και στον αθλητισμό, στον οποίο ως Δήμος Κατερίνης επενδύουμε διαχρονικά».

Στο περιθώριο των αγώνων, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιόπη Τζουμέρκα – Μπατάλα, ο αντιδήμαρχος οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών Λάζαρος Ντόντης, ο πρόεδρος του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας Θεόδωρος Παυλίδης, ο εκπρόσωπος τύπου και πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης Χρυσόστομος Κυραϊλίδης, συνοδευόμενοι από τον Δήμαρχο Moosburg Herbert Gaggl, πραγματοποίησαν συναντήσεις με αντιπροσωπείες Δήμων από όλο τον κόσμο που λαμβάνουν μέρος στην παγκόσμια αθλητική συνάντηση, ανταλλάχθηκαν απόψεις για μία σειρά σημαντικών θεμάτων, με έμφαση στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στην συνεργασία και τη φιλία των λαών.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Κατερίνης και τα μέλη της αποστολής του Δήμου, επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις του «αθλητικού χωριού», όπου διαμένουν οι αθλητές μας και διαπίστωσαν τις άρτιες και οργανωμένες συνθήκες που επικρατούν στις εγκαταστάσεις τους.

Η Παγκόσμια Μαθητιάδα, η οποία ολοκληρώθηκε χθες Κυριακή τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO και της Αυστριακής κυβέρνησης. Συνολικά στους αγώνες έλαβαν μέρος 10.000 αθλητές – αθλήτριες από 47 χώρες και ειδικότερα από τις Ηπείρους: Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Αφρική σε 12 διαφορετικά αθλήματα (ποδόσφαιρο, τένις, στίβος, μπάσκετ, χάντμπωλ, βόλεϊ κ.α).

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ