Μενού Κλείσιμο

Μια γυναίκα έχει τη μεγαλύτερη συλλογή αναμνηστικών Χάρι Πότερ στον κόσμο – Μπήκε στο Ρεκόρ Γκίνες

Μια κυρία από την Ουαλία κατέρριψε το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες για τη συλλογή της αποτελούμενη από 5.284 αναμνηστικά με θέμα τα βιβλία και τις ταινίες του Χάρι Πότερ.

Η Τρέισι Νίκολ Λούις δήλωσε ότι άρχισε να συλλέγει αναμνηστικά από τη σειρά βιβλίων της Ρόουλινγκ και τις κινηματογραφικές μεταφορές τους, το 2002. Όπως αναφέρει, η συλλογή της περιλαμβάνει πλέον βιβλία ειδικής έκδοσηςπαιχνίδιαμπρελόκεικονογραφήσεις, σετ lego και άλλα.

Η Τρέισι, που ακόμα και ο γάμος της είχε θέμα τον Χάρι Πότερ, είπε ότι η συλλογή της γεμίζει τρία δωμάτια του σπιτιού της με αγαπημένα της αντικείμενα να είναι οι τσάντες.

Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε η Βικτόρια ΜακΛέιν, επίσης από την Ουαλλία, η οποία έχει συλλογή 3.686 αντικειμένων που σχετίζονται με τον Χάρι Πότερ.

Σημειώνεται ότι το franchise από μόνο του κατέχει μια σειρά από εντυπωσιακά ρεκόρ, εκτός από το είναι μια από τις πιο σημαντικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές σειρές του αιώνα.

Για παράδειγμα, η ταινία «Harry Potter and the Goblet of Fire» (Ο Χάρι Πότερ και το κύπελλο της φωτιάς 2005) είναι το DVD με τις μεγαλύτερες πωλήσεις. Την ημέρα της κυκλοφορίας του, το 2006 πουλήθηκαν περισσότερα από έξι αντίτυπα ανά δευτερόλεπτο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ