Μενού Κλείσιμο

Μια εβδομάδα αφιερωμένη στη γυναίκα

Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορινού

«Έμφυλες διακρίσεις και έμφυλη βία. Εργατικές διακρίσεις» ήταν το θέμα της ενημερωτικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορινού από το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης του Δήμου Κατερίνης.

Η εκδήλωση ήταν ενταγμένη στο πρόγραμμα δράσεων, που με τον συντονισμό της προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Φωτεινής Καρασερίδου και με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας (08 Μαρτίου) πραγματοποιούνται καθημερινά έως και μεθαύριο Παρασκευή στον Κορινό.

Ειδικότερα, στα είδη βίας, μεθόδους αναγνώρισης, καθώς και χρήσιμες πληροφορίες για τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να βοηθήσει το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης αναφέρθηκαν οι Μοσχολούρη Χρυσούλα – Κοινωνική Λειτουργός, Ευαγγελοπούλου Ιωάννα – Ψυχολόγος. Τον χαιρετισμό του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη μετέφερε η αρμόδια αντιδήμαρχος Παρθένα Μακρίδου Παρτσαλίδου, η οποία αναφέρθηκε στις δράσεις του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης του Δήμου Κατερίνης, ενώ συνεχάρη τη Δημοτική Βιβλιοθήκη για τις αξιοπρόσεκτες δράσεις της.

Παράλληλα, στη διάρκεια της εκδήλωσης, η Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης, Δέσποινα Κωνσταντίνου μίλησε για τις εργατικές διακρίσεις, ενώ αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα περιστατικά στην Πιερία, καθώς και στους  τρόπους προστασίας μίας εργαζόμενης γυναίκας. Μέσα σε ένα όμορφο κλίμα, οι γυναίκες που παρακολούθησαν την εκδήλωση έθεσαν σειρά ερωτημάτων και ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος.

Αύριο Παρασκευή στις 9:00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του παλιού Δημοτικού σχολείου Κορινού θα γίνει εκδήλωση με θέμα: «Γνωρίζοντας τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες εργασίας» μέσα από τις ειδικότητες του τομέα Υγείας-Πρόνοιας και Ευεξίας του 1ου ΕΠΑΛ Κατερίνης. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν δράσεις περιποίησης από εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενους στους συμμετέχοντες στην εκδήλωση (μακιγιάζ, χτένισμα κ.α.) Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να ενημερωθούν για τις δράσεις και να δηλώσουν  συμμετοχή στο τηλέφωνο 2351350919 ή στη βιβλιοθήκη τις ώρες λειτουργίας της.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ