Μενού Κλείσιμο

Μια επέτειος με πολλαπλά… μηνύματα!

Κορυφώθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις για την Επέτειο της απαλευθέρωσης της Κατερίνης

Κατερίνα Παπακώστα: Είναι καθήκον μας να επιβάλουμε στους εαυτούς μας, σύνεση, αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία.

Απόστολος Τζιτζικώστας: Η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική και σίγουρα δεν είναι προς διαπραγμάτευση για κανέναν και από κανέναν

Σάββας Χιονίδης: Είναι μια σημαντική επέτειο για την Κατερίνη, μια Κατερίνη που απελευθερώθηκε και απελευθερώνεται συνεχώς από άλλα βάρη.

Με την καθιερωμένη μαθητική παρέλαση κορυφώθηκαν χθες στην Κατερίνη οι επετειακές εκδηλώσεις για την συμπλήρωση 106 χρόνων από την απελευθέρωσή της, στις 16 Οκτωβρίου 1912. Την κυβέρνηση στις επετειακές εκδηλώσεις, εκπροσώπησε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα, τη Βουλή ο Στέργιος Καστόρης, ενώ η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εκπροσωπήθηκε από τον ίδιο τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα.

Το πρωί της Τρίτης, τελέστηκε Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό της Θείας Αναλήψεως, από τον Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος Γεώργιο και αμέσως μετά ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα της Ελευθερίας, στην ομώνυμη πλατεία της πόλης.

Η χθεσινή ημέρα, ήταν μια ευκαιρία να σταλούν και πολλαπλά μηνύματα από την πολιτική ηγεσία του τόπου, όπου ανάλογα με τον θεσμό (και το χώρο) που εκπροσωπούσε το κάθε πολιτικό πρόσωπο, «προσάρμοζε» και το «βασικό μήνυμα» της ημέρας.

«Η σημερινή επέτειος μας θυμίζει το καθήκον μας. Καθήκον ενότητας, καθήκον συνενόησης, προκειμένου οι αγώνες εκείνων που έδωσαν τη ζωή τους (να μην πάνε χαμένοι). Είναι καθήκον μας να επιβάλουμε στους εαυτούς μας, σύνεση, αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία. Ο πολιτικός κόσμος οφείλει να δίνει το παράδειγμα με την συμπεριφορά του, ανέφερε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα, υπογραμμίζοντας ότι η πατρίδα έχει συνέχεια «όσο εμείς οι έλληνες ενώνουμε δυνάμεις και τη διχόνοια, τη δολερή, που υπάρχει ανάμεσα μας, την αναχαιτίζουμε με κάθε μας πράξη».

Για μια πολύ σημαντική μέρα για την Κατερίνη την Πιερία και ολόκληρη, έκανε λόγο ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. «Τιμούμε την μνήμη των προγόνων μας που έπεσαν για να είμαστε σήμερα όλοι εμείς ελεύθεροι και ανεξάρτητοι. Ένας πολύ σημαντικός σταθμός η απελευθέρωση της Κατερίνης για την απελευθέρωση όλης της Μακεδονίας.. Μια τέτοια μέρα ο καλύτερος τρόπος να τιμήσουμε τους προγόνους μας δεν είναι άλλος από το να θυμόμαστε ότι έχουμε ιερή υποχρέωση να διαφυλάξουμε τα εθνικά μας συμφέροντα να προασπίσουμε το συμφέρον της χώρας και της Β. Ελλάδος και να επαναλαμβάνουμε παντού και πάντα ότι η Μακεδονία είναι μια και ελληνική και σίγουρα δεν είναι προς διαπραγμάτευση για κανέναν από κανέναν», ανάφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τζιτζικώστας.

Στην επέτειο του Μακεδονικού αγώνα και την απελευθέρωση της Κατερίνης, αναφέρθηκε στις δηλώσεις της και η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας. Η Σοφία Μαυρίδου τόνισε (μένοντας απολύτως στο ίδιο μήκος κύματος με τον κ. Τζιτζικώστα) πως η Μακεδονία είναι μια και ελληνική, «και αυτό πρέπει να το τιμούμε, γιατί τιμούμε έτσι τον εαυτό μας.»

Τη δική του ερμηνεία στο μήνυμα της επετείου, έδωσε ο δήμαρχος Κατερίνης. Ο Σάββας Χιονίδης, ανέφερε χαρακτηριστικά πως είναι μια σημαντική επέτειο για την Κατερίνη, «μια Κατερίνη που απελευθερώθηκε και απελευθερώνεται συνεχώς από άλλα βάρη. Είναι σημαντική μέρα για να παλέψουμε και στη συνέχεια, ώστε να φύγουμε από το γκρίζο και αυτό κάνουμε στο Δήμο Κατερίνης. Προσπαθούμε να διώχνουμε το γκρίζο και να δίνουμε ευκαιρίες στους πολίτες να απολαμβάνουν ένα περιβάλλον με καλύτερες συνθήκες στην παιδεία, στην πρόνοια στον αθλητισμό. Αυτός είναι ο καθημερινός μας αγώνας και φάρος μας, είναι αυτοί οι ήρωες που πέσανε για την απελευθέρωση της Κατερίνης.»

Αμέσως μετά το πέρας της παρέλασης, ακολούθησε δεξίωση στο δημαρχείο Κατερίνης. Να σημειωθεί, ότι για μια ακόμη χρονιά, τις επετειακές εκδηλώσεις τίμησε με την παρουσία του και σταθερός φίλος της περιοχής μας, ο δήμαρχος του Μόοσμπουργκ, ως επικεφαλής αποστολής της αδελφοποιημένης με την Κατερίνη πόλης

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ