Μενού Κλείσιμο

Μια ενδιαφέρουσα διαβούλευση στην Κατερίνη: Ο ρόλος των μαθητών στη λειτουργία ενός δημοκρατικού σχολείου

Το ερχόμενο Σάββατο πρόκειται να πραγματοποιηθεί διαβούλευση ανάμεσα σε μαθητές και μαθήτριες γυμνασίων και λυκείων της πόλης, με τίτλο «Είμαστε η καρδιά του σχολείου».

 

Στόχος είναι να συζητηθεί ο ρόλος των μαθητών – μαθητριών στη λειτουργία ενός δημοκρατικού σχολείου και να προκύψουν ιδέες και προτάσεις των παιδιών σχετικά με αυτό.  Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Πρωτοβουλία για το Άρθρο 12 (ΠΡΩΤΑ.12) σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας και το Δήμο Κατερίνης και υποστηρίζεται από το Δίκτυο Ενεργοποίησης Νέων Κατερίνης. Είναι μια εκδήλωση, αφιερωμένη στον αείμνηστο Δημήτρη Κυριακού, τ. διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, που εδώ και δύο χρόνια δεν βρίσκεται κοντά μας, και ο οποίος με το παράδειγμά του δίδαξε το νόημα της σχολικής δημοκρατίας και του σεβασμού στη γνώμη των παιδιών.

Η διαβούλευση θα διεξαχθεί στο 2ο ΓΕΛ Κατερίνης από τις 2:30 ως τις 6:30 μ.μ. και θα περιλαμβάνει συζητήσεις σε ολομέλεια και σε μικρές ομάδες με στόχο τη διατύπωση ιδεών και προτάσεων που θα παρουσιαστούν στο αμφιθέατρο του σχολείου στις 6.30 μ.μ. σε συνεδρία ανοιχτή στο κοινό.

Οι μαθητές – μαθήτριες που ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στη συζήτηση μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέσω των σχολείων τους κατά προτίμηση μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου 2020.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.