Μενού Κλείσιμο

Μία ατελείωτη εμπειρία διασκέδασης και χαλάρωσης το καλοκαίρι στο Δήμο Δίου-Ολύμπου

Πρόσκληση να απολαύσουμε τις καλοκαιρινές μας διακοπές στον Δήμο Δίου-Όλυμπου, απευθύνει ο Δήμος, ώστε να ζήσουμε, όπως αναφέρει, «μία ατέλειωτη εμπειρία διασκέδασης και χαλάρωσης με θέα τα πιο εμβληματικά και ιστορικά σημεία της Ελλάδας».

Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου απλώνεται σε μία ακτογραμμή 38 χιλιομέτρων, με εφτά οικισμούς να βρέχονται από τα νερά του Θερμαϊκού κόλπου και του Αιγαίου. Παράλληλα φέτος η «Γαλάζια Σημαία» κυματίζει σε επτά ακτές του, σε Βαρικό, Γρίτσα, Πλάκα, Λεπτοκαρυά, Σκοτίνα – Νέο Παντελεήμονα, Πλαταμώνα και Νέους Πόρους και σε μία ιδιωτική μαρίνα του Πλαταμώνα, γεγονός που αποδεικνύει την υψηλή ποιότητα των νερών στις παραλίες του Δήμου.

Ξενοδοχειακές υποδομές, πληθώρα beach bars, εστιατορίων και εγκαταστάσεων με θαλάσσιες αθλητικές δραστηριότητες προσφέρουν εμπειρίες για μικρούς και μεγάλους, ενώ το seatrac στην ακτή της Λεπτοκαρυάς βρίσκεται στη διάθεση των ΑμεΑ. Σημειώνεται ότι η παράκτια ζώνη του Δήμου Δίου-Ολύμπου είναι προσβάσιμη για όλους, όλο το χρόνο με τραίνο, λεωφορείο ή αυτοκίνητο.

Τόσο οι παραδοσιακοί οικισμοί στις πλαγιές του Ολύμπου, όσο και οι καταγάλανες ακτές μας αποτελούν ιδανικό προορισμό για οικογένειες με παιδιά καθώς και για όλους όσοι αγαπούν τα θαλάσσια σπορ.

Και επειδή η εκλεκτή γαστρονομία βρίσκεται επίσης στο επίκεντρο, καθημερινά αλιεύονται ολόφρεσκα ψάρια και γαρίδες Πλαταμώνα από τους ψαράδες της περιοχής, τα οποία αξίζει να απολαύσετε στις παραδοσιακές ταβέρνες και τα εστιατόρια της περιοχής.

Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου είναι ένας θεϊκός προορισμός και φέτος το καλοκαίρι σας προσκαλούμε να τον εξερευνήσετε!

Μία πρώτη γεύση μπορείτε να πάρετε στο ακόλουθο video:

#visitdionolympus #visitdion_olympus #dionolympus #pieria #visitgreece #allyouwantisgreece #divinedestination #allyouwantisthis

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ