Μενού Κλείσιμο

 Μια ανάσα από το… απόλυτο

«Λίκνο των Μουσών»: Μεγάλο ενδιαφέρον από ιδιοκτήτες γης για την ίδρυση Θεματικού Πάρκου στις Καρυές Πιερίας

Συνεχίζεται η έγγραφη εκδήλωση ενδιαφέροντος διάθεσης γης στον φορέα «Λίκνο των Μουσών» από τους ιδιοκτήτες της περιοχής Καρυών για την δημιουργία επενδυτικής πρότασης ενός Θεματικού Πάρκου Μύθου, Ιστορίας και Πολιτισμού στις Καρυές Πιερίας. Αυτό αναφέρει το «Λίκνο των Μουσών», σημειώνοντας πως ήδη έχει «διατεθεί» το 96,7% της γης από τα 1.000 στρέμματα που απαιτούνται!

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση «Μέχρι αυτήν την στιγμή εκδήλωσαν ενδιαφέρον οι ιδιοκτήτες των 600 στρεμμάτων από τα 1.000 που απαιτούνται για τη δημιουργία του, και δεδομένης της συνεργασίας με τον Αναγκαστικό Δασικό Συνεταιρισμό Καρυών για τη χρήση δάσους 11.000 στρεμμάτων, η ολοκλήρωση της διαδικασίας πλησιάζει στο τέλος της. Συνεπώς έως τώρα έχει διατεθεί ποσοστό 96,67% της συνολικής έκτασης για την ίδρυση του θεματικού πάρκου.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι καταληκτική ημερομηνία διάθεσης γης από τους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες είναι στις 15 Σεπτεμβρίου 2019.

Με ανακοίνωσή του το ΔΣ του «Λίκνο των Μουσών» ευχαρίστησε τους ιδιοκτήτες γης στην περιοχή του Θεματικού Πάρκου για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στην προσπάθειά του, για ανάδειξη και αξιοποίηση του πολιτιστικού φορτίου, «καθώς τα θεματικά πάρκα παρέχουν ενημέρωση, γνώση, εκπαίδευση και ψυχαγωγία υψηλής στάθμης. Από την άλλη πλευρά, είναι βασικοί μοχλοί που συμπαρασύρουν δορυφορικά, όλους τους παραγωγικούς κλάδους, δημιουργώντας τοπική και περιφερειακή οικονομική ανάπτυξη, με αειφορική βιώσιμη κατεύθυνση και προοπτική.»

Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλούν στην ιστοσελίδα: http://liknotonmuson.blogspot.com ή και στα γραφεία του φορέα επί της οδού Αγίας Τριάδος 13 Κατερίνη

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ