Μενού Κλείσιμο

Μια ακόμη πετυχημένη ημερίδα από τον Σύλλογο Διαβητικών Πιερίας

«Διαβήτης και Εκπαίδευση»

 

Με την παρουσία τοπικών Αρχών, εκπροσώπων επιστημονικών φορέων και συλλόγων, εκπαιδευτικών και πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ετήσια Ημερίδα του Συλλόγου Διαβητικών Ν.Πιερίας η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Ν.Πιερίας και υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ). Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης «Εκάβη».

 

Η ημερίδα άνοιξε με χαιρετισμό της Προέδρου του Συλλόγου Διαβητικών Πιερίας, Σωτηρία Ουσταμπασίδου. Χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ Χρήστος Δαραμήλας, ο Βουλευτής Ξενοφών Μπαραλιάκος, η Βουλευτής Άννα Μάνη, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Κατερίνης Γιώργος Νταντάμης, ο Υποδιοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κώστας Χρίστογλου καθώς επίσης και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κατερίνης Ανέστης Μυστρίδης.

Πριν την έναρξη της ημερίδας, τιμήθηκαν εκπρόσωποι φορέων για την προσφορά τους στο Σύλλογο Διαβητικών Πιερίας, στην εκπαίδευση αλλά και ευρύτερα στην τοπική κοινωνία.

Η ημερίδα.

Στην επιστημονική ημερίδα εισηγητές ήταν:

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας, Ηρακλής Τσανικίδης, Παθολόγος – Διαβητολόγος, μίλησε για τον «σακχαρώδη διαβήτη και για τα κριτήρια διάγνωσης».

Ο Ειδικευόμενος Ενδοκρινολογίας του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Γεώργιος Τσούτσας μίλησε για τις επιπλοκές του Διαβήτη.

Η Ειδικός Ορθοδοντικός, Μαρία Τερζίδου, μίλησε για τη «στοματική υγιεινή του διαβητικού ασθενή».

Ο Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Παντελής Μπητόπουλος μίλησε για τη «διατροφή και άθληση σε σχέση με τον Διαβήτη».

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Διαβητικών Πιερίας και μέλος της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, Σωτηρία Ουσταμπασίδου, μίλησε «από τη θέση του ατόμου με σακχαρώδη διαβήτη». Την κ. Ουσταμπασίδου προλόγισε ο Πρόεδρος της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, Χρήστος Δαραμήλας.

Η κ. Ουσταμπασίδου στην εισήγησή της, μεταξύ των άλλων που είπε, τόνισε ότι ο λόγος που εδώ και 10 χρόνια ασχολείται με τον Σύλλογο Διαβητικών είναι για να διεκδικεί δικαιώματα για τους ανθρώπους με σακχαρώδη διαβήτη.

Ζήτησε δε από τους Βουλευτές και τοπικούς άρχοντες τη στήριξη στο έργο του συλλόγου προκειμένου τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη, που είναι περίπου 1 εκατομμύριο στην Ελλάδα, και πάνω από 3.000 στην Πιερία, να έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής.

Μετά την εκδήλωση πραγματοποιήθηκε κιόσκι ενημέρωσης σχετικά με την πρόληψη και αντιμετώπιση του διαβητικού ποδιού. Τους παρευρισκόμενους ενημέρωσαν ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας Ηρακλής Τσανικίδης και Ποδολόγοι του Νομού Πιερίας.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε κιόσκι ενημέρωσης του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πιερίας, όπου δόθηκαν ενημερωτικά φυλλάδια για την πρόληψη νοσημάτων του στόματος. Επιπλέον, έγινε ενημέρωση και δόθηκαν οδηγίες για τη φροντίδα των δοντιών.

Ακόμη, έγιναν και παράλληλες εκδηλώσεις από τον Σύλλογο Πτυχιούχων Καθηγητών Φυσικής Αγωγής Ν.Πιερίας. Τον μπουφέ προσέφερε η Αντιπεριφέρεια Πιερίας και προετοίμασε το Τμήμα Μαγειρικής του ΔΙΕΚ Κατερίνης στο εστιατόριο «Απόλαυση».

Μετρήσεις σακχάρου πραγματοποίησαν οι νοσηλεύτριες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και η Διασωστική Ομάδα Ν.Πιερίας.

Στο κλείσιμο της εκδήλωσης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Διαβητικών Ν.Πιερίας, Σωτηρία Ουσταμπασίδου, ευχαρίστησε όλους όσοι στηρίζουν διαχρονικά τον Σύλλογο Διαβητικών, όπως επίσης ευχαρίστησε και όλα τα Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.