Μενού Κλείσιμο

Μια ακόμη ομιλία διοργάνωσε η Ομάδα Επιστημόνων Κολινδρού: Με θέμα αγροτικό

Η διαχείριση ζιζανίων σε μεγάλες καλλιέργειες (χειμερινά σιτηρά, αραβόσιτος, βαμβάκι κ.α.), ήταν το θέμα εκδήλωσης, με ομιλητή τον καθηγητή ζιζανιολογίας του Τμήματος Γεωπονίας του ΑΠΘ, Ηλία Ελευθεροχωρινό

 

 Την ενημέρωση σε θέματα διαχείρισης και εξοικείωσης με τα κυριότερα ζιζάνια των χειμερινών σιτηρών και άλλων καλλιεργειών είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι παραγωγοί που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση της περασμένης Παρασκευής της Ομάδας Επιστημόνων Κολινδρού, από τον καταξιωμένο πανεπιστημιακό, από τους κορυφαίους ζιζανιολόγους της χώρας μας, τον πατριώτη τους Ηλία Ελευθεροχωρινό, καθηγητή του Τμήματος Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ.

 

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης  εξετάστηκαν επίσης οι παράγοντες που επηρεάζουν τη δράση και την εκλεκτικότητα των εγκεκριμένων προς χρήση ζιζανιοκτόνων. Στη συνέχεια, αναφέρθηκαν τα ζιζάνια των χειμερινών σιτηρών της χώρας μας που ανέπτυξαν ανθεκτικότητα σε ζιζανιοκτόνα αλλά και οι μέθοδοι αντιμετώπισής τους. Σχολιάστηκαν τα κριτήρια επιλογής των καταλληλότερων ζιζανιοκτόνων, καθώς και τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται κατά την εφαρμογή τους. Τέλος, συζήθηκαν θέματα διαχείρισης ζιζανίων σε άλλες καλλιέργειες καθώς και γενικότερα γεωργικά προβλήματα που χρήζουν επίλυσης.

Η εισήγηση, λόγω που ενδιαφέροντος των παρευρισκομένων, που στη πλειοψηφία τους ήταν αγρότες, και των πολλών ερωτήσεων που υποβλήθηκαν εκ μέρους των στον ομιλητή, στο τέλος η παρουσίαση κατέληξε να γίνει ένα εμπεριστατωμένο για αυτούς σεμινάριο.

Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους ο δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού Ανέστης Μανώλας, ο Αντιδήμαρχος Κώστας Παραλυκίδης, ο πρόεδρος του ΔΗ.ΦΟ.Π.Α.Π.Ο.Υ. του Δήμου  Κώστας Πλασταράς, ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Κολινδρού Θωμάς Σολοποτιάς, ο εκπρόσωπος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Νικ. Λούσης» Χαρ. Μαστοροτάσιος κ.α.

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε και με την συνδρομή του ΔΗ.ΦΟ.Π.Α.Π.Ο.Υ. του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού  και του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Νικόλαος Λούσης» και  η βιντεοσκόπηση της εκδήλωσης που θα προβληθεί από την Pella tv, έγινε με χορηγία των Φυτωρίων Β. Κάνουρα.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.