Μενού Κλείσιμο

Μια ακόμη διακοπή εργασιών…

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο το έργο του Περιφερειακού της Κατερίνης από την Ριζ.Αρ.Εν.

Η κατασκευή της Περιφερειακής Οδού της Κατερίνης και οι εργασίες εντός του Πέλεκα έχουν διακοπεί από τον Ιούνιο. Το έργο δεν αφορά μόνο την Π.Ε. Πιερίας, αλλά όλη την Κεντρική Μακεδονία, υπογραμμίζει η Ριζοσπατική Αριστερή Ενότητα

Για τους λόγους για τους οποίους έχουν διακοπεί οι εργασίες ολοκλήρωσης του Περιφερειακού Δρόμου της Κατερίνης, ζητούν να ενημερωθούν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας για την ΠΚΜ, με επερώτηση που κατέθεσαν στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ήδη το έργο έχει (ξανά) σταματήσει από τα τέλη Ιουνίου, όπως και οι αμμοληψίες που έκανε (για την εκτέλεση του έργου) η Κοινοπραξία που έχει αναλάβει την κατασκευή του δρόμου.
Η Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα, ζητά μεταξύ άλλων να ενημερωθεί ποιος αποφάσισε την αναστολή των εργασιών και αν αυτή οφείλεται σε απόφαση της Κοινοπραξίας. Παράλληλα, ζητά ξεκάθαρη απάντηση για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών (σε Περιφερειακή Οδό και Πέλεκα), αλλά και αν είναι εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση των δύο έργων
Αναλυτικά στην επερώτηση που κατέθεσε αναφέρει τα εξής: «Στις 26 Ιουνίου κοινοποιήθηκε στην Νομική Υπηρεσία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η από 8 Μαρτίου 2017 απόφαση (681/2017) του Ελεγκτικού Συνεδρίου – Τμήμα Μείζονος Επταμελούς Σύνθεσης με την οποία κρίθηκε οριστικά ότι κωλύεται η σύναψη της 1ης Συμπληρωματικής Σύμβασης του έργου “Περιφερειακή οδός Κατερίνης – Β φάση” ποσού 11.787.712,20 ευρώ (με ΦΠΑ) μεταξύ της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας και της αναδόχου κοινοπραξίας με την επωνυμία “Κ/Ξ Γ/ ΠΕΤΡΗΣ ΑΤΕ – ΑΝΑΣΤΥΛΩΤΙΚΗ ΑΤΕ”.
Η εν λόγω κοινοπραξία από 15-11-2016 εκτελεί αμμοληψίες στον ποταμό Πέλεκα για τις ανάγκες του έργου “Περιφερειακή οδός Κατερίνης”.
Oι εργασίες τόσο στην Περιφερειακή οδό, όσο και στον Πέλεκα έχουν διακοπεί από τις αρχές του Ιουνιου.
Ελέγχεσθε και Επερωτάσθε:
-Για ποιο λόγο έχουν διακοπεί οι εργασίες ; Eχει δοθεί h σχετική εντολή στην κοινοπραξία; Eχει αιτηθεί η ίδια η κοινοπραξία διακοπή εργασιών ;
-Έχουν εκτελεστεί και σε ποιο μέγεθος εργασίες που αφορούν την Συμπληρωματική Σύμβαση για την οποία το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε οριστικά ότι κωλύεται η σύναψη της?
-Υπάρχει γραπτή δέσμευση ότι η ανάδοχος κοινοπραξία που εκτελεί το έργο της Περιφερειακής οδού Κατερίνης θα εκτελέσει «εξ ολοκλήρου» και το έργο της αντιπλημμυρικής προστασίας του Πέλεκα,όπως ορίζει η σχετική ΚΥΑ;
-Υπάρχουν οικονομικές απαιτήσεις από την κοινοπραξία για «σταλίες» και ποιο είναι το οικονομικό μέγεθος;
-Ποιo είναι το Χρονοδιάγραμμα των δύο έργων; Έχει διασφαλιστεί η χρηματοδότηση και των δύο πολύ σοβαρών έργων που δεν αφορούν μόνον την ΠΕ Πιερίας αλλά όλη την ΠΚΜ;»

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ