Μενού Κλείσιμο

Μετάλλαξη Όμικρον: Συνεδριάζουν σήμερα οι ειδικοί – Ποια μέτρα εξετάζουν, πότε θα τεθούν σε ισχύ

Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας υπό την σκιά της ραγδαίας μετάδοσης τής μετάλλαξης Όμικρον και το φόβο μιας νέας σημαντικής έξαρσης της πανδημίας.

Θα εξετάσει τα επιδημιολογικά στοιχεία, θα αξιολογήσει τα μέτρα που ελήφθησαν για την μείωση της διασποράς του ιού και θα προτείνει επιπλέον εάν κρίνει ότι χρειάζεται.

Σημειώνεται πως η εξάπλωση του μεταλλαγμένου στελέχους είναι ραγδαία. Η παραλλαγή Όμικρον που εντοπίστηκε στα λύματα του νομού, δεκαπλασιάστηκε σε διάστημα μόλις τεσσάρων ημερών.

Τι εξετάζεται για διασκέδαση, γήπεδα, εργασία

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, όσον αφορά τη διασκέδαση, υπό συζήτηση βρίσκεται η απαγόρευση ορθίων, η απαγόρευση μουσικής, αλλά και το ενδεχόμενο περιορισμού του ωραρίου λειτουργίας, με τα καταστήματα να κλείνουν στις 23:00 ή 00:00. Στο ίδιο πεδίο κάποιοι εισηγούνται και την απαγόρευση της μουσικής, κάτι, ωστόσο, που θα αντιστοιχεί σε έμμεσο «λουκέτο» για τους ανθρώπους της νυχτερινής διασκέδασης.

Όσον αφορά τους αγώνες, οι ειδικοί επεξεργάζονται δύο σενάρια, είτε τη μείωση της πληρότητας των γηπέδων είτε τη διεξαγωγή αγώνων κεκλεισμένων των θυρών.

Παράλληλα, εξετάζεται το ενδεχόμενο επέκτασης της τηλεργασίας.

Πάντως, προσώρας διαμηνύεται από κυβέρνηση και ειδικούς πως αποκλείεται η αλλαγή πρωτοκόλλου για τα σχολεία, τα οποία θα συνεχίσουν να λειτουργούν με δια ζώσης μαθήματα.

Το επικρατέστερο σενάριο είναι τα νέα αυτά μέτρα να ισχύσουν μετά την Πρωτοχρονιά.

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ