Μενού Κλείσιμο

Μετάλλαξη Όμικρον: Εξετάζονται δύο ακόμη ύποπτα κρούσματα στην Αθήνα

Για δύο ύποπτα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον του κορωνοϊού, που εξετάζονται στην Αθήνα έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης σε συνέντευξή του.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για δύο ανθρώπους που είχαν ταξιδέψει πρόσφατα στο εξωτερικό και δεν σχετίζονται με την ιχνηλάτηση και την καραντίνα που έχουν τεθεί οι επαφές το πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος της Όμικρον στην Ελλάδα, ενός Έλληνα που είχε ταξιδέψει από τη Νότια Αφρική στα Χανιά.

«Πέρα από το κρούσμα που έχουμε στην Κρήτη, εξετάζουμε και άλλα ύποπτα κρούσματα, υπάρχουν τουλάχιστον άλλα δύο ύποπτα κρούσματα άσχετα με τις επαφές της Κρήτης. Είναι πάλι από συμπολίτες μας που έχουν έρθει από τις συγκεκριμένες χώρες. Είναι σε άλλες περιοχές, είναι στην Αθήνα» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Πλεύρης.

Τα δύο νέα ύποπτα κρούσματα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, φαίνεται, από τη γονιδιακή ανάλυση PCR, ότι νοσούν πιθανότατα από τη νέα παραλλαγή Όμικρον, αυτό όμως μένει να επιβεβαιωθεί. Η κατάσταση και των δύο ασθενών είναι καλή καθώς εμφανίζουν ήπια συμπτώματα και παρακολουθούνται ενώ παραμένουν στο σπίτι τους.

Πρόκειται για δύο ταξιδιώτες που προέρχονται από τη Νότια Αφρική και οι οποίοι ήρθαν στη χώρα πριν επιβληθεί απαγόρευση. Ήδη ο ΕΟΔΥ έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να ιχνηλατηθούν οι επαφές τους.

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ