Μενού Κλείσιμο

Μετακομίσατε και είστε στη φάση όπου διαμορφώνετε το σαλόνι σας; Έχουμε λύση για τον ιδανικό καναπέ

Όταν πρόκειται για αλλαγές στο χώρο μας, πρέπει να γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι η ποιότητα των αντικειμένων που θα επιλέξουμε, παίζει καθοριστικό ρόλο στη μετέπειτα πορεία. Κάπως έτσι, βρισκόμαστε στο δίλημμα, του τι να αγοράσουμε.

Ο καναπές του σαλονιού, ιδίως όταν δεν είναι ποιοτικός, έχει ως αποτέλεσμα να «κάθεται» και χρειάζεται να αλλαχθεί. Όμως όταν θα κοιτάξουμε να πάρουμε έναν καινούριο, είναι σωστό να ξέρουμε αρκετά στοιχεία και λεπτομέρειες που δε γνωρίζαμε νωρίτερα, για να προβούμε στη καλύτερη δυνατή επιλογή, ανάλογα με το χρηματικό ποσό που διαθέτουμε για να ξοδέψουμε.

Κατ’ αρχάς, δεν υφίσταται σαλόνι χωρίς καναπέ! Είναι σαν να λέμε ότι υπάρχει μάστορας χωρίς εργαλεία… πράγμα το οποίο δε συμβαίνει. Το σαλόνι είναι χώρος συγκεντρώσεων και χαλάρωσης, ιδίως της οικογένειάς μας και οφείλουμε να έχουμε ένα καναπέ. Τα κύρια χαρακτηριστικά που έχουν οι ποιοτικοί καναπέδες είναι τα εξής…

  • Άνεση
  • Ποιοτικά υλικά
  • Σχέση ποιότητας – τιμής
  • Σωστό μέγεθος

Όταν ψάχνουμε για να αντικαταστήσουμε το παλιό μας καναπέ με ένα νέο και βγούμε στην αγορά για να κοιτάξουμε, το πρώτο που κάνουμε όλοι μας, είναι να κάτσουμε σε κάποιους από τους αμέτρητους καναπέδες που υπάρχουν, για να δούμε αν «αγκαλιάζει» σωστά το σώμα μας.

Η άνεση ενός καναπέ προέρχεται από το τι υλικό έχουν κατασκευαστεί τα μαξιλάρια του. Ένας χαμηλής ποιότητας καναπές, θα φανεί αμέσως από το γεγονός ότι όταν τα μαξιλάρια του πατηθούν από το βάρος μας, δύσκολα θα επανέλθουν στην αρχική τους μορφή. Αυτομάτως αυτό σημαίνει, πως αν αγοράσουμε το συγκεκριμένο καναπέ, σε σύντομο χρονικό διάστημα, δε θα μας προσφέρει την άνεση που τόσο ψάχνουμε.

Ακόμα και οι γωνιακοί καναπέδες, που οπτικά φαίνονται πιο στιβαροί και άνετοι, μπορεί να μην έχουν την άνεση που πολλοί νομίζουν, αν δε το ψάξουν λίγο παραπάνω. Ότι είδος καναπέ και να επιλέξετε, καλό θα ήταν να προτιμήσετε αυτούς που έχουν μαξιλάρια γεμισμένα με πούπουλα, μιας και διασφαλίζεται το σωστό σχήμα του μαξιλαριού μακροπρόθεσμα, όπως και η άνεσή σας!

Όταν μιλάμε για ποιοτικά υλικά, πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας τη συνολική κατασκευή του καναπέ. Στο παρελθόν, πολλοί κατασκευαστές τοποθετούσαν στα μαξιλάρια συνθετικά υλικά πυρίμαχης φύσεως, για να αποσοβήσουν το γεγονός της ανάφλεξης, από κάποιο τσιγάρο ή κερί. Όμως τέτοιου τύπου υλικά, έχουν αποδειχθεί με το καιρό ότι είναι καρκινογόνα και καλό θα ήταν να στραφούμε σε οικολογικά.

Οι ποιοτικοί γωνιακοί καναπέδες και οι κλασικοί απλοί, πρέπει να έχουν ένα στιβαρό πλαίσιο. Αν μη τι άλλο, το πλαίσιο ενός καναπέ, είναι και αυτό που διαμορφώνει κατά 80% και το κόστος αυτού. Τα άλλα είναι τα περιφερειακά.

Υπάρχουν εταιρείες όπου προσφέρουν στους πελάτες τους, εγγύηση στο πλαίσιο εφ’ όρου ζωής, πράγμα που σημαίνει αυτομάτως, ότι ο καναπές είναι διαμάντι! Η πλειοψηφία των ποιοτικών πλαισίων, είναι από μασίφ ξύλο και όχι από πεπιεσμένο.

Επίσης, όταν πρόκειται για καναπέ, φερθείτε έξυπνα και βρείτε προσφορές σε ποιοτικά κομμάτια. Δεν υπάρχει λόγος να κρατήσετε λίγα χρήματα παραπάνω στη τσέπη σας, αγοράζοντας ένα φθηνό καναπέ, αφού σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα σας ζητήσει να τον πετάξετε και να αγοράσετε καινούριο.

Γι’ αυτούς τους λόγους που σας παραθέσαμε, ο καναπές αποτελεί επένδυση και δε πρέπει να το προσπεράσετε αυτό!

Άρθρο από https://www.welhome.gr/

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.