Μενού Κλείσιμο

Μετά τη Θεσσαλονίκη και στην… Κατερίνη

Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων

«Δημόσια διαβούλευση» για την ονομασία των Σκοπίων το Σάββατο στην Κατερίνη με «ειδικούς προσκεκλημένους» τους βουλευτές Πιερίας

Ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής στη «δημόσια διαβούλευση» με θέμα τις εξελίξεις γύρω από την ονομασία των Σκοπίων, απευθύνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων. Η πρόσκληση, αφορά τη συμμετοχή στην εκδήλωση που διοργανώνουν το Σάββατο στις 6 το απόγευμα στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία κάνει ειδική αναφορά στην πρόκλησή της, στους βουλευτές Πιερίας, καλώντας τους να συμμετάσχουν στη συζήτηση, τονίζοντας πως «οφείλουν να συνταχθούν με τη βούληση του λαού»

Αναλυτικά στο «προσκλητήριο» συμμετοχής αναφέρουν: «Μετά το εκκωφαντικό μήνυμα που έστειλε το μισό εκατομμύριο Ελλήνων από το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης για μη χρήση του όρου «Μακεδονία» στην επικείμενη οριστική ονομασία του κράτους των Σκοπίων επιβάλλεται η μετάδοσή του σε όλη την Ελληνική επικράτεια.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων πιστή στις καταστατικές Αρχές της προχωρά στην υλοποίηση του σχεδιασμού της για αποτροπή αποδοχής της χρήσης του όρου «Μακεδονία» από το γειτονικό κράτος. Είναι συνεχής η επιδίωξη για διασφάλιση της Ιστορικής Αλήθειας και καλούμε όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στην υπέρτατη έκφραση άμεσης Δημοκρατίας που είναι η δημόσια διαβούλευση.

Προσκαλούμε τους βουλευτές του κάθε Νομού να συμμετέχουν σε αυτές τις εκδηλώσεις, να αφουγκρασθούν τη βούληση των πολιτών και να εκφράσουν τις θέσεις τους. Θα προκύψουν συμπεράσματα χρήσιμα για το μέλλον του τόπου, βγαλμένα μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες και πολιτισμένο διάλογο. Τα συμπεράσματα της δημόσιας διαβούλευσης θα ανακοινωθούν αμέσως μετά. Ελπίζουμε να μην λείπει κανείς βουλευτής. Η παρουσία τους κρίνεται απαραίτητη. Οφείλουν να συνταχθούν με τη βούληση του λαού!»

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ