Μενού Κλείσιμο

Μέσο κοινωνικής ενσωμάτωσης ατόμων με ειδικές ικανότητες η κολύμβηση

1ο Τοπικό Σεμινάριο του Προγράμματος Erasmus+ SPORT “Nautilius”

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας και ο Αθλητικός Σύλλογος Αστερίας, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ SPORT με τίτλο “Nautilius”, στο οποίο συμμετέχουν ως εταίροι, διοργάνωσαν το 1ο Τοπικό Σεμινάριο του Προγράμματος «Nautilius» με θέμα: «Ο ρόλος της Εκπαίδευσης στην προώθηση της κολύμβησης ως μέσο κοινωνικής ενσωμάτωσης των ατόμων με ειδικές ικανότητες»

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε, παρουσία πλήθους εκπαιδευτικών και άλλων ενδιαφερομένων, την Πέμπτη στην Αίθουσα διαλέξεων και ομιλιών του Πνευματικού Κέντρου Κατερίνης.
Το σεμινάριο τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Παυλίδης Θεόδωρος, Πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ του Δήμου Κατερίνης, ο κ. Καλαϊτζής Αθανάσιος, Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Δίου Ολύμπου, ο κ. Συριανίδης Δημήτριος, Δ/ντής της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Πιερίας και ο κ. Καρυπίδης Σάββας, Υπεύθυνος για Θέματα Αθλητισμού της Π.Ε. Πιερίας, εκπροσωπώντας την Αντιπεριφερειάρχη, κ. Σοφία Μαυρίδου.
Στο σεμινάριο συμμετείχαν Διευθυντές και Διευθύντριες σχολικών μονάδων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Πιερίας, εκπρόσωποι αθλητικών συλλόγων και πλήθος εκπαιδευτικών της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Πιερίας.
Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εισηγήσεις για δύο Θεματικές Ενότητες.
Η 1η Θεματική Ενότητα αφορούσε την Παρουσίαση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ SPORT με τίτλο “Nautilius” στην οποία εισηγήτρια ήταν η Δήμητρα Μήτσιου, Διοικητική Υπάλληλος ΠΕ1, της ΔΙΔΕ Πιερίας και Project Manager του Προγράμματος Nautilius στην ΔΙΔΕ Πιερίας.
Η 2η Θεματική Ενότητα αφορούσε τον «Ρόλο της Εκπαίδευσης στην προώθηση της κολύμβησης ως μέσο κοινωνικής ενσωμάτωσης των ατόμων με ειδικές ικανότητες», και για αυτή υπήρξαν δύο Εισηγήσεις.
Πρώτος Εισηγητής της 2ης Θεματικής Ενότητας ήταν ο Δρ. Θωμάς Νικοδέλης, ο οποίος διδάσκει ως ΕΔΙΠ στην Σχολή Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΑΠΘ και είναι ο Project Manager του Προγράμματος Nautilius στον Αθλητικό Σύλλογο «Αστερίας». Ο Δρ. Θωμάς Νικοδέλης παρουσίασε τις Καλές Πρακτικές που εφαρμόζονται στις τρεις συμμετέχουσες χώρες του Nautilius (Ιταλία, Ελλάδα και Τουρκία), οι οποίες αποτελούν αποτέλεσμα της ανταλλαγής των Καλών Πρακτικών κατά τη διάρκεια του 1ου Workshop του Nautilius θέμα του οποίου ήταν «Ο Ρόλος της Εκπαίδευσης στην προώθηση της κολύμβησης ως μέσο κοινωνικής ενσωμάτωσης των ατόμων με ειδικές ικανότητες».
Δεύτερη Εισηγήτρια για την 2η Θεματική Ενότητα, ήταν η Δρ. Σβέτλανα Ομπράντοβιτς, Ψυχολόγος και Δ/ντρια του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Κατερίνης, η οποία παρουσίασε το πώς η Κολύμβηση επιδρά στην κοινωνική ενσωμάτωση των ατόμων με ειδικές ικανότητες.
Οι Παιδαγωγικές Ομάδες του Προγράμματος Nautilius, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας και του Αθλητικού Συλλόγου «Αστερίας» ευχαριστούν θερμά συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες στο 1ο Τοπικό Σεμινάριο του Nautilius για την έμπρακτη υποστήριξη τους.
Το εν λόγω πρόγραμμα πραγματοποιείται με τη συγχρηματοδότηση του Προγράμματος Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ