Μενού Κλείσιμο

Μέσω ΕΣΠΑ 52 οικίσκοι για Ρομά

Ανακοινώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης

«Θετική εξέλιξη για τον Δήμο Κατερίνης» χαρακτήρισε ο δήμαρχος Σάββας Χιονίδης, κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία εκδόθηκε για τα ζητήματα των Ρομά και επικεντρώνεται στο αίτημα του Δήμου, για την προμήθεια 52 οικίσκων για προσωρινή εγκατάστασή τους.

«Ζητήσαμε τη βελτίωση των συνθηκών για τους Ρομά και η συγκεκριμένη κοινή υπουργική απόφαση κατόπιν και της επικοινωνίας με την αρμόδια υπουργό και την ειδική γραμματέα δίνει προτεραιότητα στην Κατερίνη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, ενημερώνοντας το σώμα.

Όπως τονίστηκε, από την εξέλιξη αυτή, θα προκύψουν και τέσσερις θέσεις εργασίας για άτομα, τα οποία θα διευθύνουν το πρόγραμμα, ενώ θα προσληφθούν εργαζόμενοι γενικών καθηκόντων και από τους ίδιους τους Ρομά.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Χιονίδης, το πρόγραμμα αναμένεται να διαρκέσει περίπου μία δεκαετία έως την οριστική μετεγκατάσταση – ενσωμάτωσή των Ρομά, στον κύριο αστικό ιστό της πόλης, ενώ χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από τους κεντρικούς πόρους του ΕΣΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, στον Δήμο Κατερίνης είναι καταγεγραμμένοι 300 Ρομά, οι οποίοι θεωρούνται μόνιμοι κάτοικοι, ενώ από το 2008 λειτουργεί ως ασπίδα κοινωνικής προστασίας και συνοχής, το Κέντρο Στήριξης Ρομά και Ευπαθών Ομάδων, το οποίο μετεξελίχθηκε σε «Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Κατερίνης με παράρτημα Ρομά».

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ