Μενού Κλείσιμο

Μελισσοκομικός Σύλλογος Πιερίας Ημερίδα και Κοπή Βασιλόπιτας

Μεγάλη συμμετοχή μελισσοκόμων, με αμείωτο ενδιαφέρον,  χαρακτήρισε την εκδήλωση του Μελισσοκομικού Συλλόγου Πιερίας, με εισηγητή τον ομότιμο καθηγητή του ΑΠΘ κ.Θρασυβούλου Ανδρέα και θέμα «Ελληνοποιήσεις μελιού και απώλειες των μελισσών».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο βουλευτής Πιερίας κ. Δελβερούδης Κομνηνός, ο εκπρόσωπος του βουλευτή Πιερίας κ. Κουλκουδίνα Σπυρίδωνα και η Αντιπεριφερειάρχης κα Μαυρίδου Σοφία. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε και η κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου,  με τυχερό τον μελισσοκόμο κ.Λούλα Ιωάννη.

Μετά το πέρας της εισήγησης, κοινή ομολογία των παρευρισκομένων μελισσοκόμων ήταν η έλλειψη νομοθετικού πλαισίου και ελέγχων από την πλευρά της πολιτείας για τον περιορισμό και την εξάλειψη του φαινομένου των ελληνοποιήσεων. Επίσης, σχετικά με τις απώλειες των μελισσών από φυσικές καταστροφές, από φυτοφάρμακα και από έλλειψη μελισσότοπων, πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα από την πολιτεία για να αποκατασταθούν οι πληθυσμοί των μελισσών ως βασικοί επικονιαστές.

Ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Πιερίας εκφράζει τις ευχαριστίες του, για την ανταπόκριση του κ.Θρασυβούλου στο κάλεσμα για ενημέρωση των μελισσοκόμων της Πιερίας.

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ