Μενού Κλείσιμο

«ΜΕΔΟΥΣΑ 9» : Η άσκηση Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου κατά των τουρκικών προκλήσεων

Απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις που συνεχίζονται με αμείωτη ένταση αποτελεί η αεροναυτική άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ 9» η οποία θα πραγματοποιηθεί στα τέλη της εβδομάδας με τη συνεργασία Ελλάδας, Αιγύπτου και Κύπρου.

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις μαζί με αυτές της Κύπρου και Αιγύπτου θα στείλουν το δικό τους μήνυμα στη γειτονική χώρα η οποία δε χάνει την ευκαιρία να προκαλεί με τις ενέργειές της τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Κύπρο.

Στις ασκήσεις θα συμμετάσχουν επίλεκτες μονάδες ειδικών δυνάμεων από Ελλάδα και Αίγυπτο ενώ Κύπριοι κομάντος θα πραγματοποιήσουν άσκηση ανακατάληψης πετρελαϊκών εγκαταστάσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αεροναυτική άσκηση θα πραγματοποιηθεί νότια της Κρήτης και της Καρπάθου και θα πάρουν μέρος φρεγάτες, ελικοπτεροφόρα και υποβρύχια. Στο πρόγραμμα υπάρχει προσομοίωση και σενάρια μάχης κοντά στα ελληνικά νησιά.

 

Αντιδράσεις από Τουρκία

 

«Μέδουσα» από την πρώτη στιγμή που διεξήχθη και καθιερώθηκε να γίνεται δυο φορές τον χρόνο, μια εντός FIR Αθηνών και η επόμενη εντός FIR Καϊρου, προκάλεσε την ενόχληση της Τουρκίας. Για όγδοη φορά η άσκηση ξεκίνησε το Σάββατο στην Αίγυπτο και οι δυνάμεις που λαμβάνουν μέρος θα πρέπει να λειτουργήσουν υπό «κοινή ομπρέλα», εκείνο που λένε στην στρατιωτική ορολογία τυποποίηση.

 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ