Μενού Κλείσιμο

Με υπογραφή Σταθάκη

Λύση στο αδιέξοδο κατασκευής του Χώρου Θεάτρου και πολιτιστικών δραστηριοτήτων της Κατερίνης

«Προχωρούμε στην επανένταξη του έργου, προκειμένου να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι εργασίες», διαβεβαίωσε ο δήμαρχος, ανακοινώνοντας την υπογραφή του Π.Δ. που ανάβει πράσινο φως στην συνέχιση του έργου

Για τις θετικές εξελίξεις σε ό, τι αφορά την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος, για το Χώρο Θεάτρου και Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων του Δήμου Κατερίνης, γεγονός, που σηματοδοτεί την επανένταξη του έργου και την απρόσκοπτη συνέχιση των εργασιών ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο κατά την πρόσφατη συνεδρίασή του, ο Δήμαρχος Σάββας Χιονίδης.

Ειδικότερα, ο Δήμαρχος τόνισε: «Ενημερώνω πρώτα εδώ, στο δημοτικό συμβούλιο Κατερίνης, ότι, προχωρούμε στην επανένταξη του έργου, προκειμένου να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι εργασίες, καθώς υπογράφηκε και το τελευταίο κομμάτι του Π.Δ. από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη. Ολοκληρώθηκαν συνεπώς και οι τελευταίες τροποποιήσεις που θεωρήθηκε εκ των υστέρων ότι είναι απαραίτητες και μάλιστα τόσο το Συμβούλιο της Επικρατείας, όσο και το Υπουργείο μετά και από ενδελεχή έλεγχο δεν είχαν καμία παρατήρηση στα θέματα που θέσαμε ως Δήμος».
Όπως επισήμανε ο κ. Χιονίδης: «Η μία μετά την άλλη προσπάθειες ορισμένων να δημιουργήσουν ζητήματα και προσκόμματα καταθέτοντας μηνύσεις και αγωγές κατά προσώπων και διαδικασιών κρίθηκαν όλες ομόφωνα υπέρ του Δήμου»
Τέλος, ευχαρίστησε τον Υπουργό κο Σταθάκη, «που από τότε που ανέλαβε προχώρησε το θέμα γρήγορα.» Ο δήμαρχος ανέφερε επίσης πως «τεράστια ήταν η καταβολή προσπαθειών από τον Αντιδήμαρχο Χρήστο Λεμονόπουλο, από τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Αστέριο Μπουσνάκη, καθώς και από υπηρεσιακούς παράγοντες, προκειμένου σε συνθήκες γραφειοκρατίας- όση και αν ήταν η κατανόηση από την άλλη πλευρά – να επιταχυνθούν οι διαδικασίες».

Ενημέρωση και για τις εργασίες στην πλ. Δημοκρατίας
Επιπλέον, στο επίκεντρο της ενημέρωσης του Δημοτικού Συμβουλίου βρέθηκε και η πρόοδος των εργασιών στην πλατεία Δημοκρατίας (Ευκαρπίδη).
Όπως σημείωσε ο κος Χιονίδης: «Συνεχίζουμε δυναμικά τις εργασίες με ταχύτατους ρυθμούς. Εκεί εργάζονται υπάλληλοι εργατοτεχνίτες, χειριστές μηχανημάτων τους οποίους ευχαριστώ, όπως και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, για τις άοκνες προσπάθειές τους, ώστε να επιτύχουμε με το ελάχιστο δυνατό κόστος την ανάπλαση ενός χώρου, ο οποίος μετά από 105 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης μας, θα αποτελέσει έναν νέο πνεύμονα πρασίνου και αναψυχής. Ο Δήμος Κατερίνης θυμίζω ότι προχώρησε στην εξαγορά όλου αυτού του χώρου, από τους δεκάδες ιδιοκτήτες. Είμαστε λοιπόν υπερήφανοι, που τα καταφέραμε και τον παραδίδουμε στο Δήμο, στην πόλη, στα παιδιά μας».
Τέλος, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος «Είναι ιδιαίτερα θετικό το γεγονός, ότι αξιοποιούνται με τον καλύτερο δυνατό και αποτελεσματικό τρόπο στο συγκεκριμένο έργο οι εργαζόμενοι, οι οποίοι προσελήφθησαν με το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας».

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ