Μενού Κλείσιμο

Με χρώμα αντιπολεμικό

Ολοκληρώθηκε το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Κατερίνης

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 27 Απρίλη το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Κατερίνη, στην πλατεία Ελευθερίας, εκεί όπου πλήθος κόσμου παρακολούθησε και συμμετείχε στις εκδηλώσεις, ανάμεσά τους και πολλές δεκάδες μαθητών.

Το πρόγραμμα άνοιξε το μαθητικό συγκρότημα παραδοσιακών χορών του ποντιακού συλλόγου «Παναγία Σουμελά» προκαλώντας μεγάλο ενθουσιασμό και παράλληλα, ανοίγοντας το ζήτημα του ξεριζωμού των λαών και της προσφυγιάς για χάρη των συμφερόντων των ιμπεριαλιστών.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε συζήτηση με θέμα τις εξελίξεις στην περιοχή γύρω από τη Μεσόγειο, τον πόλεμο και την πρόταση πάλης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με κεντρικό ομιλητή το Γιώργο Ριαλά, μέλος της Τ.Ε. Πιερίας ΚΚΕ και καθηγητή του 1ου ΕΠΑΛ Κατερίνης.

Ακολούθησε αντιπολεμικό αφιέρωμα από μαθήτριες του 5ου ΓΕΛ Κατερίνης, ενώ οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με επίδειξη breakdance από Ιρακινό πρόσφυγα μαθητή.

Την προσοχή των μαθητών προσέλκυσαν οι εκθέσεις ενάντια στον πόλεμο αλλά και για την παιδεία στο σοσιαλισμό, ενώ έστειλαν και το δικό τους αντιπολεμικό μήνυμα με δημιουργία graffiti.

Στο χώρο του μαθητικού φεστιβάλ λειτουργούσε και βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής.

Το ραντεβού με τους μαθητές της πόλης ανανεώθηκε για την Τρίτη 1η Μάη στην απεργιακή συγκέντρωση που καλεί το ΠΑΜΕ, 10:30 πμ στην πλατεία Ελευθερίας.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ