Μενού Κλείσιμο

Με «βαρύ χαρτί» τον Όλυμπο

Στην «TOURNATUR 2017» στο Ντίσελντορφ η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Στην περιήγηση στον Όλυμπο, τα χιονοδρομικά κέντρα και στις παραλίες Χαλκιδικής και Πιερίας, εστιάστηκε το ενδιαφέρον των επισκεπτών

Επιτυχημένη ήταν η παρουσία, για δεύτερη συνεχή χρονιά, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη θεματική έκθεση τουρισμού με τίτλο “TOURNATUR 2017” που πραγματοποιήθηκε στo Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

Θέμα της έκθεσης, η οποία για πρώτη φορά φέτος είχε εμπορικό χαρακτήρα, ήταν ο τουρισμός φύσης, όπου 275 συμμετέχοντες παρουσίασαν περισσότερους από 5.000 ταξιδιωτικούς προορισμούς, αναδεικνύοντας μια σειρά από υπαίθριες δραστηριότητες.
Ο τουρισμός φύσης αποτελεί μια εναλλακτική μορφή τουρισμού, στην οποία επενδύει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς έχει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα που της επιτρέπουν να υπηρετήσει τη συγκεκριμένη μορφή τουρισμού. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παρουσίασε τις περιοχές, τις δυνατότητές τους και τα στοιχεία που την καθιστούν σημαντικό προορισμό φυσιολατρικού τουρισμού, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες (όπως η ορειβασία, η αναρρίχηση, το ποδήλατο βουνού, οι εναλλακτικές μορφές διακοπών κ.α.) και αναδεικνύοντας ταυτόχρονα όλες τις πτυχές του περιηγητικού και ορειβατικού τουρισμού.
Αξιοσημείωτη ήταν η αυξημένη επισκεψιμότητα στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, το οποίο τίμησε με την παρουσία του ο Πρόξενος της Ελλάδος στο Ντισελντορφ Γρηγόρης Δελαβεκούρας μαζί με το επιτελείο του. Το ενδιαφέρον των επισκεπτών εστιάστηκε σε θέματα που αφορούσαν στην περιήγηση στον Όλυμπο καθώς και σε άλλα βουνά της Κεντρικής Μακεδονίας, τα χιονοδρομικά κέντρα, τις παραλίες της Χαλκιδικής και της Πιερίας, αλλά και στην πόλη της Θεσσαλονίκη ως πόλη city break σε συνδυασμό με την τοπική κουζίνα και γαστρονομία της περιοχής. Αναφορικά με τα δημογραφικά χαρακτηριστικά των επισκεπτών, πρόκειται κυρίως για οικογένειες μεταξύ 35-65 ετών, που ταξιδεύουν συχνά είτε με αυτοκινούμενο όχημα είτε αεροπορικώς και δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την φύση και την εξερεύνηση της υπαίθρου της Κεντρικής Μακεδονίας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος δήλωσε τα εξής: «Ο θεματικός τουρισμός αποτελεί βασική προτεραιότητα για μας την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Είναι ένας τομέας με ιδιαίτερη δυναμική, ένα ουσιαστικό κεφάλαιο στο οποίο επενδύουμε ώστε, αναδεικνύοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας, να την καταστήσουμε τουριστικό προορισμό για όλη τη διάρκεια του έτους».
Στην έκθεση παραβρέθηκαν σημαντικοί επιχειρηματίες του τουριστικού κόσμου κυρίως από χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ