Μενού Κλείσιμο

Με τους διευθυντές των σχολείων της Πιερίας συναντήθηκε Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας

«Στόχος να αλλάξουμε κάτι»

 

«Μέσα από συντεταγμένες ενέργειες, σχεδιασμό και μεράκι είναι να αλλάξουμε κάτι», είπε ο κ. Κοπιτσής, υπογραμμίζοντας την σπουδαιότητα της συνεργασίας εντός και εκτός των σχολικών μονάδων

 

Συνάντηση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας και των Διευθυντών των σχολικών μονάδων Πιερίας πργαματοποιήθηκε το Σάββατο, μετά από πρόσκληση του Διευθυντής Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Κοπιτσή.

 

Καλωσορίζοντας τον κ. Κόπτση και όλους τους παρευρισκόμενους, ο κ. Καζταρίδης, τόνισε την ιδιαίτερα αγαστή συνεργασία μεταξύ της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας.

Από την πλευρά του ο κ. Κόπτσης, ευχαρίστησε τον κ. Καζταρίδη αλλά και όλους τους Διευθυντές που αποδέχτηκαν την πρότασή του. Η εισαγωγή μιας Οργανωσιακής κουλτούρας στη Διοίκηση των δύο βαθμίδων Εκπαίδευσης αποτελεί ζητούμενο όπως ανέφερε και στόχος της Περιφερειακής Δ/νσης «μέσα από συντεταγμένες ενέργειες, σχεδιασμό και μεράκι είναι να αλλάξουμε κάτι» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κόπτσης μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα σχολεία σήμερα, για τις ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό που προσπαθούν να καλύψουν με αναπληρώσεις και κάλεσε τους Διευθυντές να διαχειριστούν σωστά το προσωπικό που διατίθεται στα σχολεία τους. Ιδιαίτερα επεσήμανε την αναγκαιότητα σωστής και άμεσης ενημέρωσης του Πληροφοριακού συστήματος My school όπου αποτυπώνεται η εικόνα των σχολείων.

Παράλληλα, υπογράμμισε πόσο αναγκαία και σημαντική είναι η διαρκής επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και η διάχυση των δράσεων των σχολείων στην κοινωνία.

Στη συνέχεια, ο κ. Καζταρίδης πήρε το λόγο διαβεβαιώνοντας τον Περιφερειακό Διευθυντή ότι το όραμά του τον βρίσκει σύμφωνο και θα σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια για αλλαγή και βελτίωση.

Τη συνάντηση χαιρέτησαν ο Οργανωτικός Συντονιστής Νικόλαος Γραίκος και οι Συντονιστές εκπαιδευτικού έργου Βάια Αγγέλη, Αλεξάνδρα Αναστασιάδου, Ελένη  Μπαμπαλώνα και ο Αθαναάσιος Χαρίσης Αθανάσιος του 3ου ΠΕΚΕΣ Βέροιας.

Στο δεύτερο μέρος της συνάντησης τέθηκαν από τους συμμετέχοντες ερωτήσεις και ακολούθησε συζήτηση εφ’ όλης της ύλης.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.