Μενού Κλείσιμο

Με τον πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου συναντήθηκε ο δήμαρχος Κατερίνης

Με προτάσεις για το «Πράσινο Ταμείο»

 

Έως τις 10 Δεκεμβρίου ο Δήμος Κατερίνης θα έχει καταθέσει προτάσεις για έργα αστική αναζωογόνησης, χώρους στάθμευσης, παιδικές χαρές κ.α. και έως 15 Φεβρουαρίου το Σχέδιο Βιώσιμης Κινηντικότητας

 

Σειρά προτάσεων που στόχο έχουν την αστική αναβάθμιση θα καταθέσει μέσα στο Δεκέμβρη ο δήμος Κατερίνης για χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο.

 

Ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος είχε χθες το πρωί, συνάντηση με τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου Στάθη Σταθόπουλο, με τον οποίο συζήτησαν τις δράσεις και τα προγράμματα χρηματοδοτήσεων που θα «τρέξουν» από το Πράσινο Ταμείο το επόμενο διάστημα. Είχε προηγηθεί η επίσκεψη-ενημέρωση στο Πράσινο Ταμείο από τον αν. δημάρχου, αντιδήμαρχο Πολεοδομίας Γιώργο Νταντάμη.

Ειδικότερα, ο δήμος Κατερίνης θα καταθέσει στις 10 Δεκεμβρίου προτάσεις για χρηματοδότηση έργων αστικής αναζωογόνησης, παιδικές χαρές, προσβασιμότητας ΑμεΑ, χώρων στάθμευσης, διατηρητέα κτίρια (Αστική Σχολή κ.α.), δράσεις σε συνεργασία με ΜΚΟ που θα έχουν στο επίκεντρο την προώθηση της ηλεκτροκίνησης.

Σε ό,τι αφορά το Σχέδιο Βιώσιμης Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) Κατερίνης η πρόταση για τη χρηματοδότησης της μελέτης θα κατατεθεί στο Πράσινο Ταμείο στις 15 Φεβρουαρίου οπότε και θα ξεκινήσει το νέο πρόγραμμα χρηματοδοτήσεων για τους δήμους που δεν είχαν εκπονήσει το συγκεκριμένο Σχέδιο.

Ο κ. Σταθόπουλος τόνισε στο δήμαρχο Κατερίνης ότι το Πράσινο Ταμείο θα υποστηρίξει προτάσεις, δράσεις και μελέτες του Δήμου Κατερίνης στην κατεύθυνση της αστικής αναζωογόνησης.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ