Μενού Κλείσιμο

Με τον Γ.Γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης συναντήθηκε η Μπ. Σκούφα – Στο επίκεντρο η διαβίωση των Ρομά

Στο πλαίσιο της επικείμενης επίσκεψής του στην Πιερία, η βουλευτής Πιερίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α Μπέττυ Σκούφα, συναντήθηκε με τον Γ.Γ Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γεώργιο Σταμάτη.

Στην διάρκεια της συνάντησης η κ. Σκούφα ζήτησε να ενημερωθεί για το θέμα της τοποθέτησης οικίσκων στον καταυλισμό των Ρομά στον Πέλεκα καθώς και για το σε ποιο στάδιο βρίσκεται η υλοποίηση του έργου, το οποίο εξάλλου θα επιλύσει ένα μακρόχρονο και τεράστιο πρόβλημα για τους Ρομά και για το σύνολο των πολιτών της Κατερίνης. Το έργο είχε ξεκινήσει άλλωστε η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Ακόμη συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις τυχόν προθέσεις της κυβέρνησης για την ενίσχυση δομών προστασίας υπερηλίκων, συσσιτίων και τοξικοεξαρτημένων, ειδικά εν μέσω πανδημίας. Επί τάπητος τέθηκαν και τα ειδικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ΑΜΕΑ όσον αφορά για παράδειγμα τη μακρά καθυστέρηση που παρατηρείται στη χορήγηση των αναπηρικών επιδομάτων, αλλά και η ανάγκη ίδρυσης δημόσιας και διά βίου μεταγυμνασιακής εκπαιδευτικής δομής που  αφορά όσες-όσους  αποφοιτούν από τα ΕΕΕΕΚ.

Η βουλευτής Πιερίας, επανέφερε τις προτάσεις που είχε καταθέσει  με πρόσφατη ερώτησή της  και αφορούν τους ανασφάλιστους υπερήλικες ώστε να βελτιωθούν οι όροι που απαιτούνται για την καταβολή του ελάχιστου επιδόματος που λαμβάνουν.

Τέλος  κατέθεσε  προτάσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Προοδευτική Συμμαχία που αφορούν θέματα της αρμοδιότητας του Γενικού Γραμματέα.

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ