Μενού Κλείσιμο

Με το Δ.Σ. της ΕΞΕ Πιερίας συναντήθηκε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Δόμησης: Συνέργειες και βελτίωση υποδομών

Το δίπτυχο της αποτελεσματικής προώθησης του τουριστικού προϊόντος, ανέπτυξε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Νταντάμης

Η αποτελεσματικότερη προώθηση και προβολή του Δήμου Κατερίνης και ευρύτερα της Πιερίας ως τουριστικού προορισμού μέσω ενός συντονισμένου σχεδιασμού όλων των εμπλεκομένων φορέων, θέματα υποδομών, ζητήματα καθημερινότητας που συνδέονται με την εικόνα που αποκομίζουν οι επισκέπτες από τον τόπο μας, καθώς και θέματα που σχετίζονται με τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και πως αυτά μπορούν να συνδυαστούν με το τουριστικό προϊόν τέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης εργασίας που είχε στο γραφείο του, ο αντιδήμαρχος της υπηρεσίας Τουρισμού και Δόμησης Γιώργος Νταντάμης με το Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας.

Στην συνάντηση συμμετείχαν η πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Ευαγγελία Λάμπρου – Ξυπτερά και τα μέλη: Καλλίστρατος Χαλκίδης, Γεώργιος Ζώβας, Δημήτριος Τοπαλίδης, Ηρακλής Τσιτλακίδης, Ιωάννης Γεωργιάδης, Νικόλαος Λαλούμης.
Ο κος Νταντάμης αφού μετέφερε το χαιρετισμό του δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου έκανε λόγο για τον θεσμικό ρόλο και την ταυτότητα της νεοσύστατης αντιδημαρχίας Τουρισμού, ενώ προανήγγειλε την υπό συγκρότηση δημοτική επιτροπή τουρισμού. Παράλληλα, όπως χαρακτηριστικά τόνισε απευθυνόμενος στο Δ.Σ. της Ένωσης: «Είστε η αφετηρία όλων, με εσάς ξεκινάμε. Είστε το πιο πολύπειρο όργανο που έχει σχέση με τον τουρισμό. Οι προτάσεις σας θα λαμβάνονται σοβαρότατα υπόψη και για αυτό σας καλώ να συμμετέχετε και στο συμβούλιο της Επιτροπής που πολύ σύντομα θα οργανώσουμε. Η Αντιδημαρχία Τουρισμού συστάθηκε για να δρομολογήσει εξελίξεις και με την δική σας συμπαράσταση στο κεφάλαιο Τουρισμός».

Βελτίωση υποδομών και ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος
Επιπλέον, ο αντιδήμαρχος ανέφερε: «[…]ήρθε η ώρα για συνέργειες, προκειμένου να αναδείξουμε το προϊόν μας, να προωθήσουμε τις επιχειρήσεις που ζουν από τον τουρισμό και αν το πετύχουμε αυτό στο μέγιστο βαθμό θα το καρπωθούν οι συνδημότες μας […]» επισημαίνοντας όμως: «σε απόλυτη προτεραιότητα θα εστιάσουμε στις υποδομές, όπως η βελτίωση της λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού, στις παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής θωράκισης του παραλιακού μετώπου, όπου στην Ολυμπιακή Ακτή, την Παραλία και τον Κορινό μία βροχόπτωση αρκεί για να προκαλέσει πλημμυρικά φαινόμενα στους οικισμούς. Είμαστε ήδη σε εντατικές εργασίες με την συνδρομή της ΔΕΥΑΚ, προκειμένου να σχεδιαστούν μελέτες και να αποφασιστεί η άμεση επέμβαση στην Παραλία και στην Ολυμπιακή Ακτή».

Η πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΞΕ Πιερίας
Η κα Λάμπρου – Ξυπτερά ευχαρίστησε τον κο Νταντάμη για την άμεση πρόσκληση συνεργασίας που απηύθυνε στο Δ.Σ. σημειώνοντας ότι: «Μας χαροποιεί το γεγονός αυτό, καθώς με λύπη μου αναφέρω ότι για άγνωστους σε εμάς λόγους, επί σειρά ετών δεν υπήρχε η δυνατότητα συνεργασίας με τον Δήμο». Ταυτόχρονα, η πρόεδρος περιέγραψε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, έκανε λόγο για την ανάγκη ολιστικού σχεδιασμού προβολής όχι μόνο του Δήμου Κατερίνης, αλλά και όλων των Δήμων της Πιερίας, ενώ τόνισε ότι: «[…]βασικό μέλημα θα πρέπει να καταστεί αφενός η βελτίωση των υποδομών τόσο στο παραλιακό μέτωπο, όσο και στην Ορεινή Κατερίνη και Πιερία και αφετέρου η προώθηση – προβολή του τουριστικού προϊόντος».
Επίσης, η έγκαιρη μέριμνα για την προετοιμασία των τουριστικών υποδομών, προκειμένου από νωρίς τον Απρίλιο να είναι έτοιμες να υποδεχτούν επισκέπτες. «Συνέργειες και εποικοδομητική συνεργασία όλων των εμπλεκομένων αρχών και φορέων θα φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα για τον τόπο μας. Μία θετική αφετηρία αναμφισβήτητα συνιστά η συγκρότηση της επιτροπής του Δήμου για τον τουρισμό, η οποία θα πρέπει αφού συσταθεί να αξιολογήσει προτάσεις και να λάβει άμεσα καθοριστικές αποφάσεις» υπογράμμισε μεταξύ άλλων η πρόεδρος.
Στον επίλογο της συνάντησης αποφασίστηκε από κοινού να υπάρξει μία στενή συνεργασία, προκειμένου να δρομολογηθούν λύσεις για όλα τα παραπάνω ζητήματα, καθώς και μία σειρά άλλες προτεραιότητες, που θα συζητηθούν μετά και από τη δημιουργία της υπό σύσταση επιτροπής του Δήμου για τον τουρισμό.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ