Μενού Κλείσιμο

Με την βουλευτή Μπ. Σκούφα συναντήθηκε ο δήμαρχος Κατερίνης – Στο επίκεντρο η προστασία του περιβάλλοντος

Με τον Δήμαρχο Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμο συναντήθηκε την Παρασκευή  η βουλευτής Πιερίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Προοδευτική Συμμαχία Μπέττυ Σκούφα και συζήτησαν ζητήματα που άπτονται της προστασίας του περιβάλλοντος.

Βασικό θέμα της συνάντησης ήταν η ενημέρωση της σχετικά με την λειτουργία του βιολογικού σταθμού Κατερίνης μετά από δημοσιεύματα και καταγγελίες των προηγούμενων ημερών για κακή ή ελλιπή λειτουργία του.

Ο κ. Κουκοδήμος ανέφερε στην κ. Σκούφα τα προβλήματα που αντιμετώπισαν λόγω βλάβης μηχανημάτων του σταθμού,την μη σωστή λειτουργία διαχρονικά όλων των σταδίων επεξεργασίας των λυμάτων και τις προσπάθειες που έγιναν από την διοίκηση της ΔΕΥΑΚ για την άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας του.

Τέλος την ενημέρωσε ότι άμεσα θα κατατεθεί μελέτη για την συνολική αναβάθμιση του Βιολογικού Σταθμού προϋπολογισμού 8.000.000 ευρώ και ζήτησε την συνδρομή της ώστε να εγκριθεί το έργο.

Η κ. Σκούφα από την πλευρά της δήλωσε ότι δυστυχώς στην Κατερίνη συνεχίζεται η μόλυνση και του Πέλεκα και του Μαυρονερίου με λύματα  κάτι που προκαλεί έντονη δυσοσμία σε πολλές περιοχές της Κατερίνης και δημιουργεί τεράστια προβλήματα και στην καθημερινότητα των κατοίκων, αλλά και στο τουριστικό προϊόν της ευρύτερης περιοχής.

Για αυτό ακριβώς πρέπει να γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες αλλά και οι υποδομές ώστε και ο βιολογικός σταθμός να λειτουργεί χωρίς προβλήματα ,αλλά και η μόλυνση των ρεμάτων και ποταμών από βιομηχανίες, κτηνοτροφικές μονάδες κλπ της περιοχής να σταματήσει.

Σε αυτό το πλαίσιο, η βουλευτής Πιερίας δεσμεύτηκε να στηρίξει θεσμικά κάθε ενέργεια ή έργο του Δημάρχου προς  την κατεύθυνση αναβάθμισης του βιολογικού σταθμού αλλά και της απόδοσης ποινικών και διοικητικών ποινών σε όσους συνεχίζουν να μολύνουν το περιβάλλον υποβαθμίζοντας και αδιαφορώντας για την ποιότητα ζωής των δημοτών της Κατερίνης.

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ