Μενού Κλείσιμο

Με την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος ΠΚΜ συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης

Συνάντηση με τη νέα ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος στη Βόρεια Ελλάδα και την Κεντρική Μακεδονία είχε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο γραφείο του.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο νέος Συντονιστής Επιχειρήσεων του Αρχηγείου Βορείου Ελλάδος του Πυροσβεστικού Σώματος, υποστράτηγος Ναθαναήλ Ρήγας και ο Διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας, αρχιπύραρχος Εμμανουήλ Τσολάκης, καθώς και ο προϊστάμενος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Χαράλαμπος Στεργιάδης.

Ο Περιφερειάρχης συνεχάρη τους κ. Ρήγα και Τσολάκη για την ανάληψη των καθηκόντων τους και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο τους, ενώ επισήμανε το εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Πυροσβεστικό Σώμα.

Ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στη σημαντική συμβολή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την ενίσχυση των υπηρεσιών της Πυροσβεστικής στην Κεντρική Μακεδονία μέσω των ευρωπαϊκών κονδυλίων και για τον εξοπλισμό του Πυροσβεστικού Σώματος με 19 πυροσβεστικά οχήματα, αλλά και ειδικά μέσα δασοπυρόσβεσης και διάσωσης, συνολικού προϋπολογισμού 2,7 εκ. ευρώ.

Να σημειωθεί πως η Περιφέρεια χρηματοδότησε μέσω του ΕΣΠΑ την προμήθεια της Πυροσβεστικής μεταξύ άλλων με: 11 υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα χωρητικότητας 500 λίτρων νερού, 4 υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα 2.500 λίτρων νερού και 300 λίτρων αφρού, 4 υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα 4.000 λίτρων νερού, Ειδικό εξοπλισμό δασοπυρόσβεσης και άλλα

Από την πλευρά τους, οι επικεφαλής του Πυροσβεστικού Σώματος στη Βόρεια Ελλάδα και την Κεντρική Μακεδονία ευχαρίστησαν τον κ. Τζιτζικώστα για την άμεση ανταπόκριση στα αιτήματα της Πυροσβεστικής και για την καθοριστική συμβολή της Περιφέρειας στην ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος σε οχήματα και εξοπλισμό. Επίσης, έθεσαν στον κ. Τζιτζικώστα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν το Πυροσβεστικό Σώμα (υποστελέχωση, συντήρηση οχημάτων) και ζήτησαν τη συνδρομή του στην αντιμετώπισή τους.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ