Μενού Κλείσιμο

Με τη συμπαράσταση του Δήμου

Στον Κολινδρό οι Παγκόσμιοι Αγώνες Μπάσκετ Ερασιτεχνών και Βετεράνων Αθλητών

Μια ακόμη μεγάλη διοργάνωση μπάσκετ θα φιλοξενήσει η βόρεια Πιερία τον Σεπτέμβριο στον Κολινδρό. Αυτή τη φορά πρόκειται για τους Παγκόσμιους Αγώνες Μπάσκετ Ερασιτεχνών και Βετεράνων Αθλητών

Σκοπός είναι η διεξαγωγή των αγώνων κάθε έτος με παράλληλη ενεργοποίηση του ICAS GREECE στον χώρο εκδηλώσεων αθλητικού, πολιτιστικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Ήδη υπήρξε συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Πύδνας-Κολινδρού  Ευάγγελου Λαγδάρη και του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ερασιτεχνών και Βετεράνων Αθλητών (ICAS GREECE) καθώς και Μέλους του Διεθνούς Συμβουλίου Ερασιτεχνών Αθλητών (ICAS.WORLD) κ. Νίκου Παπαδάκου, αλλά και του Μέλους του ΔΣ ICAS GREECE κ. Γιώργου Πετρίδη.

Ο κ. Λαγδάρης εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση και την ενεργοποίηση των δυνατοτήτων του Δήμου για την επιτυχία των αγώνων καθώς το γεγονός αυτό προβάλει τις ιδιαίτερες ομορφιές της περιοχής στην διεθνή κοινότητα με αποτέλεσμα την ανάπτυξη του Αθλητικού Τουρισμού, την τόνωση της τοπικής οικονομίας και την πολιτιστική-κοινωνική αναβάθμιση της περιοχής, καθώς αναμένεται να επισκεφθούν την περιοχή γύρου στους 1.000 επισκέπτες

Το ICAS Greece αποτελεί το Ελληνικό τμήμα του ICAS WORLD, του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ερασιτεχνικού Αθλητισμού, ενός από τους μεγαλύτερους ανεξάρτητους φορείς ερασιτεχνικού αθλητισμού και πολιτισμού στον κόσμο.

Ο σκοπός

Το ICAS Greece σκοπό έχει την προώθηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού στην Ελλάδα και την ΕΕ μέσα από την οργάνωση Ετήσιων Παγκόσμιων Αθλητικών & Πολιτιστικών εκδηλώσεων σε συνεργασία και με την υποστήριξη της διεθνούς ομοσπονδίας ICAS WORLD. Με την παράλληλη στήριξη άλλων θεσμικών αθλητικών και κοινωνικών παραγόντων της χώρας αναμένεται να επισκέπτονται την Ελλάδα περισσότεροι από 200.000 ερασιτέχνες & βετεράνοι αθλητές καθώς και συνοδοί κάθε χρόνο για να συμμετέχουν σε περισσότερα από 30 αγωνίσματα σε αντίστοιχες πόλεις της Ελλάδας, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα και αναδεικνύοντας τις ομορφιές της καθεμίας από αυτές. Παράλληλα, μια σειρά από πολιτιστικά γεγονότα θα συνοδεύουν κάθε μία από τις αντίστοιχες αθλητικές διοργανώσεις και θα ακολουθούνται από διεθνείς ημερίδες, επιχειρηματικά συνέδρια, θεματικά φόρουμ που θα σχετίζονται με τις ιδιαιτερότητες της κάθε πόλης που θα φιλοξενεί τις εκδηλώσεις.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ