Μενού Κλείσιμο

 Με τη δική του… εφαρμογή

Στο 11ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής στο Ίδρυμα «ΝΟΗΣΙΣ», το 5ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης

Το Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής είναι θεσμός που φέτος συμπληρώνει έντεκα χρόνια ζωής, εξελίσσεται κάθε χρόνο σε μια γιορτή υψηλής τεχνολογίας και καινοτομίας που αναδεικνύει τις φιλότιμες προσπάθειες των μαθητών με την υποστήριξη των δασκάλων τους. Φέτος είναι η δεύτερη συμμετοχή του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης.

Οι εφαρμογές που παρουσίασαν οι μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης με την υποστήριξη και καθοδήγηση του εκπαιδευτικού πληροφορικής Πασαλίδη Στυλιανό, τον εκπαιδευτικό αγγλικής γλώσσας Παπαδόπουλο Θεόδωρο και τον δάσκαλο της τάξης Λιακόπουλο Ιωάννη είχαν θεματολογία που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των μαθητών  δίνοντας ένα δυναμικό παρόν.

Οι μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης παρουσίασαν στο χώρο της Gameland  θαυμάσιες εφαρμογές με πίστες κλιμακούμενης δυσκολίας με γραφικά, εντολές και κινήσεις animations ενώ στη συνέχεια στην κεντρική σκηνή οι μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης παρουσίασαν την ερευνητική τους εργασία στο κοινό του αμφιθεάτρου.

Ευχαριστούμε την οργανωτική και επιστημονική επιτροπή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και την Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας που μας έδωσαν τη δυνατότητα να συμμετέχουμε και να παρουσιάσουμε τις εργασίες και τα προγράμματα παρουσίασης εφαρμογής παιχνιδιών των μαθητών. Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης παρουσίασαν τέσσερις ερευνητικές εργασίες, συνεδρίες κεντρική σκηνή, gameland, projects, επίσης παρακολουθήσαμε αξιόλογα workshops και ξεναγηθήκαμε στους θαυμάσιους χώρους Roboland του κέντρου «ΝΟΗΣΙΣ». Στο συνέδριο παρευρέθησαν ο δάσκαλος της ΣΤ΄ τάξης Λιακόπουλος Ιωάννης, ο εκπαιδευτικός της πληροφορικής Πασαλίδης Στυλιανός, ο εκπαιδευτικός της αγγλικής γλώσσας Παπαδόπουλος Θεόδωρος και ο διευθυντής του σχολείου Τσακιρίδης Βασίλης. Όλοι αποχωρήσαμε με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ