Μενού Κλείσιμο

Με σχέδιο και για το χειμώνα

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Πύδνας-Κολινδρού

«Διαθέτουμε και έμπειρες υπηρεσίες και τον απαιτούμενο εξοπλισμό», διαβεβαίωσε ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαγδάρης, ο οποίος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όσους συνέβαλαν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων κατά τη διάρκεια των έντονων βροχοπτώσεων του Νοέμβρη

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού με θέμα: Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας, για την αντιμετώπιση κινδύνων, από πλημμύρες, χιονοπτώσεις και παγετό της περιόδου 2017-2018

Η συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πύδνας Κολινδρού με θέμα τη λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας για πλημμύρες, χιονοπτώσεις και παγετό ενόψει της χειμερινής περιόδου, έγινε χθες το πρωί.
Ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού Ευάγγελος Λαγδάρης ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους φορείς για την συμμετοχή τους στην συνεδρίαση, αλλά κυρίως για την έμπρακτη και άψογη συνεργασία που είχαμε στο πρόσφατο πλημμυρικό φαινόμενο στις 15-18 Νοεμβρίου 2017. Ο Δήμος Πύδνας Κολινδρού δίνοντας προτεραιότητα στην πρόληψη, όπως αντιπλημμυρικά έργα, τον καθαρισμό ρεμάτων, καναλιών και φρεατίων είχε ως αποτέλεσμα την αποφυγή των καταστροφικών επιπτώσεων του πρωτόγνωρου πλημμυρικού φαινομένου που γνώρισε η περιοχή μας τα τελευταία χρόνια.
Διαβεβαίωσε για την ετοιμότητα που βρίσκονται όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Πύδνας Κολινδρού καθώς και οι εμπλεκόμενοι φορείς για την αντιμετώπιση κινδύνων, από πλημμύρες, χιονοπτώσεις και παγετό την ενόψει της φετινής χειμερινής περιόδου τονίζοντας ότι «Θέτουμε ως μέλημά μας την προστασία των πολιτών».
Συζητήθηκαν διεξοδικά θέματα ετοιμότητας και συνεργασίας μεταξύ των φορέων, οι προτεραιότητες επέμβασης κάθε φορέα σε περίπτωση συμβάντος και οι απαιτούμενες ενέργειες για αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τα φαινόμενα αυτά. Τονίστηκε η στενή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των αρμόδιων φορέων, η οποία αποτελεί κρίσιμο παράγοντα επιτυχίας, όπως και η ιδιαίτερα σημαντική συμβολή των εκπροσώπων των τοπικών κοινοτήτων, που ανταποκρίνονται πάντοτε πρόθυμα.
Διατυπωμένη πρόθεση του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού είναι να αντιμετωπιστούν άμεσα όσα προβλήματα διαπιστώθηκαν ώστε να εξασφαλίζεται η ετοιμότητα αντιμετώπισης των κινδύνων και των δυσμενών επιπτώσεων από πλημμύρες και χιονοπτώσεις και παγετό.
Διαβεβαιώνουμε τους Πολίτες ότι διαθέτουμε ικανές και έμπειρες υπηρεσίες όπως επίσης και τον απαραίτητο εξοπλισμό που απαιτείται κάθε φορά καθώς και σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών Πολιτικής Προστασίας

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ