Μενού Κλείσιμο

Με πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ Πιερίας: Στήριξη σε προσφυγόπουλα

Υλοποιώντας την απόφαση της η ΕΛΜΕ Πιερίας για συγκέντρωση ειδών άμεσης ανάγκης για τους Πρόσφυγες και Μετανάστες ως ένδειξη αλληλεγγύης στα πλαίσια της διεθνούς ημέρας αλληλεγγύης, ξεκίνησε τη συγκέντρωση ειδών.

 

Η δράση της ΕΛΜΕ θα διαρκέσει έως τις 15 Φεβρουαρίου, στοχεύοντας να συγκεντρώσει Κουβέρτες ή παπλώματα, Αθλητικά παπούτσια για παιδιά 6-16 ετών, Σχολικές τσάντες για παιδιά 6-12 ετών, Ρούχα, υλικά για παιδιά νηπιαγωγείου όπως χαρτί Α4 και μαρκαδόρους.

 

ΕΛΜΕ κατά υπουργείου για την «κατάργηση του Άρθρου 16»

Διαμαρτυρία για την ναγνώριση των πτυχίων των ιδιωτικών κολεγίων για διορισμό και πρόσληψη στη δημόσια εκπαίδευση, εξέδωσε η ΕΛΜΕ Πιερίας κάνοντας λόγο για «ουσιαστική κατάργηση του άρθρου 16»

Όπως αναφέρει στην διαμαρτυρία της, «Την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου η κυβέρνηση κατέθεσε αιφνιδιαστικά προς ψήφιση στη βουλή τροπο-ποίηση του άρθρου 54 , παράγραφος 5 του Ν.4589/19 σύμφωνα με την οποία τα πτυχία που χορη-γούνται από εκπαιδευτικά ιδρύματα της αλλοδαπής γίνονται δεκτά για διορισμό και πρόσληψη εκπαι-δευτικών όχι μόνο εφόσον έχουν αναγνώριση ακαδημαϊκής ισοτιμίας και αντιστοιχίας από τον ΔΟΑ-ΤΑΠ (όπως ίσχυε έως τώρα), αλλά ακόμα και αν διαθέτουν μόνο απόφαση αναγνώρισης επαγγελμα-τικών προσόντων. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα πτυχία των ιδιωτικών κολλεγίων, τα οποία με το νόμο 4635/19 διαθέτουν πλέον επαγγελματική ισοτιμία με τα πτυχία των ελληνικών ΑΕΙ, θεωρού-νται τυπικό προσόν μόνιμου διορισμού και πρόσληψης αναπληρωτών στη δημόσια εκπαίδευση. Με το νόμο αυτό η κυβέρνηση επιχειρεί να καταργήσει δια της πλαγίας οδού το άρθρο 16 του συντάγματος, το οποίο απέτυχε να αλλάξει με τις προβλεπόμενες δημοκρατικές διαδικασίες.

Kαλούμε την ΟΛΜΕ και τη ΔΟΕ, τους φοιτητικούς συλλόγους, την ΠΟΣΔΕΠ και την κοινωνία ολόκληρη να αντιδράσουν άμεσα ώστε να αποτραπεί η ψήφιση του άρθρου που εξισώνει τα πα-νεπιστημιακά πτυχία με αυτά των ιδιωτικών κολλεγίων μετατρέποντάς τα σε τυπικό προσόν διο-ρισμού/πρόσληψης στο δημόσιο.»

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ