Μενού Κλείσιμο

Με προέδρους παραγωγών και εμπόρων λαϊκών αγορών συναντήθηκε η Μπέττυ Σκούφα

Με τους προέδρους παραγωγών και εμπόρων των λαϊκών αγορών Πιερίας συναντήθηκε τη Δευτέρα η βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Μπέττυ Σκούφα.

Στην διάρκεια της συνάντησης οι πρόεδροι αναφέρθηκαν διεξοδικά στα τεράστια προβλήματα που δημιούργησε και στον κλάδο τους η καραντίνα λόγω κορονοϊού. Η αυστηρή τήρηση από μέρους τους των υγειονομικών πρωτοκόλλων συνέβαλε στον περιορισμό των κρουσμάτων, αλλά παράλληλα μείωσε σε απελπιστικό βαθμό τα εισοδήματά τους μιας και τα προϊόντα στις λαϊκές αγορές είναι ευπαθή. Παράλληλα η απαγόρευση πώλησης προϊόντων ένδυσης και υπόδησης μεγιστοποίησε το πρόβλημα σε ένα σημαντικό κομμάτι μικροεμπόρων που πωλούν τα προϊόντα τους μόνο μέσα στις λαϊκές αγορές.

Οι πρόεδροι των λαϊκών αγορών ανέμεναν μετά το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς, ένα ευέλικτο τρόπο λειτουργίας των λαϊκών αγορών, που χωρίς να βάζει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία, θα τους έδινε τη δυνατότητα να εντάξουν κι άλλους παραγωγούς ή εμπόρους στις υπαίθριες αγορές.

Αντίθετα όμως από αυτό, όπως αναφέρουν, η τελευταία ΚΥΑ βάζει τόσο αυστηρές προϋποθέσεις ανάπτυξης των πάγκων που στην ουσία αυστηροποιεί τους όρους λειτουργίας.

Από την πλευρά της η κ. Σκούφα διαβεβαίωσε ότι θα συνδράμει στις ενέργειές τους με κάθε πρόσφορο και θεσμικό μέσο ώστε και η δημόσια υγεία να προστατευτεί, αλλά και το ήδη μηδαμινό εισόδημά τους να ενισχυθεί.

Αν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ