Μενού Κλείσιμο

Με «πλούσια ατζέντα» η συνάντηση της Μπ. Σκούφα στη ΔΕΥΑΔΔΟΛ και στο δημαρχείο Δίου-Ολύμπου

Με τον Δήμαρχο Βαγγέλη Γερολιόλιο και τον πρόεδρο και διευθυντή της ΔΕΥΑΔΟΛ, είχε συναντήσεις η βουλευτής Πιερίας Μπέττυ Σκούφα, όπου συζήτησε ζητήματα που απασχολούν την περιοχή, όπως η σχεδιασμός της Δ.Ε.Υ.Α.Δ.Δ.ΟΛ., αλλά και η θέση του Δήμου σχετικά με το αίτημα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών στην περιοχή «Γουμαρά».

Αρχικά η κ. Σκούφα, συνοδευόμενη και από τον Συντονιστή του κόμματος στη Νότια Πιερία, συναντήθηκε στη ΔΕΥΑΔΔΟΛ με τον διευθυντή Ιωάννη Χρήστογλου και τον πρόεδρο Αστέριο Φαρμάκη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ενημερώθηκαν για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει διαχρονικά η εταιρεία, την κατάσταση του βιολογικού σταθμού και τα σχέδια επέκτασης του αποχετευτικού δικτύου σε όλους τους οικισμούς και δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου. Ακόμη, για τον ενεργειακό σχεδιασμό ώστε να μειωθεί κατά πολύ το τεράστιο ενεργειακό κόστος ύδρευσης και αποχέτευσης των Δημ. Διαμερισμάτων που είναι στην ευθύνη της εταιρείας.

Η κ. Σκούφα τόνισε ότι είναι στη διάθεση του προέδρου και του Δ.Σ της εταιρείας ώστε να προωθήσει με κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις θέματα  που χρονίζουν και αφορούν και την  έλλειψη του απαραίτητου επιστημονικού  προσωπικού.

Στη συνέχεια η βουλευτής Πιερίας και ο κ. Κ. Χασιώτης επισκέφτηκαν το Δημαρχιακό Μέγαρο στο Λιτόχωρο και συναντήθηκαν με το Δήμαρχο κ. Βαγγέλη Γερολιόλιο. Το κύριο θέμα της συνάντησης ήταν η δέσμευση έκτασης 800 περίπου στρεμμάτων στην θέση «Γουμαρά» από εταιρεία εγκατάστασης φωτοβολταϊκών  και οι ενέργειες του Δημάρχου με κατάθεση ένστασης και υποβολή αντιρρήσεων εμπρόθεσμα στην ΡΑΕ, αλλά και στη Διεύθυνση Δασών, ώστε να γίνει ξεκάθαρο ότι η έκταση που είχε παραχωρηθεί το 1984 από τον τότε νομάρχη Πιερίας στο Υπουργείο Γεωργίας είναι δημοτική, βάσει των κτηματολογικών χαρτών του 1940 αλλά και της διαπιστωτικής πράξης μεταγραφής της έκτασης, μαζί και με άλλες, από την προηγούμενη διοίκηση του Δήμου στο υποθηκοφυλακείο.

Όπως  τόνισε ο Δήμαρχος, είναι ξεκάθαρα απέναντι σε αυτήν την επένδυση θεωρώντας ότι θα αποτελέσει τροχοπέδη για την   ανάπτυξη της περιοχής και μάλιστα σε μία τοποθεσία  που μπορεί να αξιοποιηθεί  με πολύ καλύτερους τρόπους.

Η κ. Σκούφα αλλά και ο κ. Χασιώτης από την πλευρά τους δήλωσαν την απόλυτη αντίθεσή τους  στην ανάπτυξη φωτοβολταϊκών τέτοιας έκτασης στην συγκεκριμένη περιοχή, όχι γιατί είναι αντίθετοι με τις ΑΠΕ, αλλά επειδή όλος ο σχεδιασμός πρέπει να γίνεται με την συναίνεση των τοπικών κοινωνιών και να μην αποτελεί τροχοπέδη για την ορθολογική ανάπτυξη της περιοχής.

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ