Μενού Κλείσιμο

Με πλάνο, εμπειρία και συνεργασία

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για την 9η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Κεντρικής Μακεδονίας

Κοινή συνέντευξη παραχώρησαν εκπρόσωποι των διοργανωτών φορέων της Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης Κεντρικής Μακεδονίας. Η έκθεση θα διεξαχθεί στα τέλη Σεπτεμβίου, ωστόστο Επιμελητήριο, Αντιπεριφέρεια Πιερίας και Δήμος Κατερίνης, έχουν ήδη έτοιμο το πλάνο της συνεργασίας και πάνω σ’ αυτό εργάζονται

«Ξεκινάμε νωρίς, για ακόμη καλύτερη διοργάνωση και μεγαλύτερη επισκεψιμότητα» είπε ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, υπογραμμίζοντας οτι στόχος παραμένει οι φετινές συμμετοχές (εκθετών) να ξεπεράσουν τον περσινό αριθμό. «Έχουμε την εμπειρία, αφού πλέον εργαζόμαστε για την 9η διοργάνωση και θα το πετύχουμε» είπε ο κ. Χατζηχριστοδούλου, ο οποίος δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά στην πολύ καλή συνεργασία και των τριών συνδιοργανωτών.

Πέρα από τη διαφήμιση (η οποία θα ξεκινήσει στοχευμένα από τον Ιούνιο) οι διοργανωτές έχουν «επιστρατεύσει» επιπλέον μεθόδους για την προσέλκυση περισσότερων εκθετών. Οι τιμές (για την ενοικίαση χώρου) παραμένουν αισθητά πιο χαμηλές από ότι σε αντίστοιχες εκθέσεις και αυτό έχει επιτευχθεί από την προθυμία Επιμελητηρίου, Αντιπεριφέρειας και Δήμου Κατερίνης να συνδράμουν οικονομικά. Όπως εκτίμησε ο κ. Χατζηχριστοδούλου οι τρεις φορείς, ουσιαστικά καλύπτουν το 67% του κόστους συμμετοχής στην έκθεση.

Αξίζει να σημειωθεί, οτι οι ιδιαίτερα χαμηλές τιμές ισχύουν κυρίως για επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Πιερία, ενώ όσοι επαγγελματίες δηλώσουν συμμετοχή έως 31 Ιουλίου, θα επωφεληθούν από μια επιπλέον έκπτωση (στην τιμή του περιπτέρου) που υπολογίζεται σε 15%.

Επιχειρηματικό και κοινωνικό γεγονός, που επεκτείνεται και εκτός Πιερίας, χαρακτήρισε την Εμποροβιοτεχνική Έκθεση η Σοφία Μαυρίδου, ευχαριστώντας για μια ακόμη φορά το Επιμελητήριο για την πρόσκληση συμμετοχής σ’ αυτό το σημαντικό γεγονός. Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας διαβεβαίωσε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συνεχίζει να στηρίζει προσπάθειες που έχουν επίκεντρο την τόνωση της αγοράς, ενώ εξέφρασε την άποψη πως «η κοινωνία είναι πλέον πεπεισμένη ότι προσπαθούμε οι φορείς στοχευμένα να στηρίξουμε τέτοιες ενέργειες». Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (μέσω της Αντιπεριφέρειας Πιερίας) θα συνδράμει με το ποσό των 15.000 ευρώ.

«Όταν πάμε όλοι μαζί, είναι πολύ καλύτερα» είπε από την πλευρά του δήμαρχος Κατερίνης. Ο Σάββας Χιονίδης τόνισε οτι η διοργάνωση στηρίζεται (έμπρακτα) από όλους, ενώ εκτίμησε οτι η φετινή Εμποροβιοτεχνική Έκθεση θα είναι ακόμη καλύτερη σε σχέση με τις προηγούμενες. Ο κ. Χιονίδης, δεν παρέλειψε να θυμίσει και τις συνθήκες μέσα στις οποίες το Επιμελητήριο πήρε την πρωτοβουλία να διοργανώσει τη συγκεκριμένη έκθεση για πρώτη φορά, επιχειρώντας με αυτήν να ενισχύσει την εξωστρέφεια και να στηρίξει την ντόπια επιχειρηματικότητα σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία.

«Λευκή νύχτα» τον Ιούλιο

Τη διοργάνωση της 9ης Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης Κεντρικής Μακεδονίας «χαιρέτισε» και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης. Ο κ. Ρέχας εκτίμησε ότι τέτοιες ενέργειες κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση και εντός στόχου, ο οποίος δεν είναι άλλος από την τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Ο Κώστας Ρέχας, αναφέρθηκε οτι οι προσπάθειες για την ενίσχυση του τζίρου των καταστημάτων δεν σταματούν στην έκθεση και ήδη σε συνεργασία με το Επιμελητήριο προετοιμάζεται η «Λευκή νύχτα» και στην Κατερίνη.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Ρέχας, Εμπορικός Σύλλογος και Επιμελητήριο κατέληξαν στην ημερομηνία διοργάνωσης για το Σάββατο 3 Ιουλίου 2018. Υπέρ της «Λευκής νύχτας» τάχθηκε η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και ο δήμαρχος Κατερίνης, οι οποίοι δεσμεύτηκα να «φέρουν το θέμα» στα συμβούλιά τους και βέβαια να συνδράμουν για την επιτυχία του εγχειρήματος.

Αναφερόμενος στη «Λευκή νύχτα» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης τόνισε ότι στόχος είναι να διοργανωθεί μια μεγάλη γιορτή από την οποία θα βγουν ωφελημενοι οι καταναλωτές (λόγω των προσφορών που θα ισχύουν εκείνο το διάστημα), αλλά και οι έμποροι αυξάνοντας τον τζίρο τους.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ