Μενού Κλείσιμο

Με κύριο «πιάτο» τον Κλεισθένη

Συνεδριάζει σήμερα η ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας

Στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης το ψηφισμένο (πλέον) Σχέδιο Νόμου «Κλεισθένης Ι»

Τακτική συνεδρίαση συγκάλεσε το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ) για σήμερα, Παρασκευή στη 1 το μεσημέρι στα γραφεία της.

Το βασικό θέμα που θα απασχολήσει τη συνεδρίαση είναι το πρόσφατα ψηφισμένο Σχέδιο Νόμου «Κλεισθένης Ι». Ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ, Λάζαρος Κυρίζογλου έχει σχολιάσει με δηκτικό τρόπο τις τοποθετήσεις υπουργών της κυβέρνησης, εναντίον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με αφορμή τη ψήφιση του προγράμματος «Κλεισθένης Ι» στη Βουλή.
Στο θέμα αναμένεται να τοποθετηθούν και άλλοι Δήμαρχοι, ενώ τα μέλη του Δ.Σ της ΠΕΔ-ΚΜ θα κληθούν, μεταξύ άλλων, να λάβουν απόφαση για τη συνέχιση Προληπτικού Ελέγχου στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκηση (ΟΤΑ) από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Υπενθυμίζεται ότι αυτό αποτελεί μείζον ζήτημα για τους Δήμους, καθώς σύμφωνα με τα ισχύοντα δεδομένα από την 1η Ιανουαρίου του 2019 καταργείται ο προληπτικός έλεγχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου επί των δαπανών των ΟΤΑ. Επίσης το ΔΣ της ΠΕΔ, αναμένεται να ορίσει εκπρόσωπο στην Πιερική Αναπτυξιακή ΑΕ
Αναλυτικά τα θέματα ημερήσιας διάταξης είναι:
-Επικύρωση πρακτικών συνεδρίασης 9/2018.
-Λήψη απόφασης για συνέχιση προληπτικού ελέγχου.
-Λήψη απόφασης για τους δύο Έλληνες αξιωματικούς.
-Ορισμός εκπροσώπου και του αναπληρωτή του για τη συγκρότηση Επιτροπής Διαγωνισμού Έργου στην υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής.
-Ορισμός ενός εκπροσώπου με τον αναπληρωτή του στην τακτική Γ.Σ της Α.Ε «Πιερική Αναπτυξιακή Α.Ε ΟΤΑ».
-Υπόδειξη μελών ΠΕΔΚΜ ως μέλη Επιτροπής Διαγωνισμού του Έργου «Συντηρήσεις φθορών ασφαλτοστρωμένων οδών – πεζοδρομίων – κρασπεδώσεων και κατασκευή νέων», του Δήμου Δέλτα.
-Ενημέρωση-Ανακοινώσεις.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ