Μενού Κλείσιμο

Με «κύριο πιάτο» την επιχειρηματικότητα και καλεσμένους τους βουλευτές

Συνεδριάζει το απόγευμα το ΔΣ του Επιμελητηρίου Πιερίας

Η επιχειρηματικότητα της Πιερίας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες θα βρεθούν στο επίκεντρο της αποψινής τακτικής συνεδρίασης του Επιμελητηρίου Πιερίας.

Το θέμα, αν και αναφέρεται ως «προ ημερήσιας διάταξης» υπάρχει στη σχετική πρόσκληση που έχει σταλεί, πρόκειται να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον, αφού έχουν κληθεί να συμμετάσχουν οι βουλευτές Πιερίας, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, τα Επαγγελματικά Σωματεία και οι τουριστικοί φορείς της Πιερίας.

«Η συμμετοχή όλων των τοπικών θεσμικών παραγόντων και εκπροσώπων της επιχειρηματικότητας  για την από κοινού αντιμετώπιση των σοβαρών και συνεχώς επιδεινούμενων προβλημάτων και την προσπάθεια εξεύρεσης τρόπων αντιμετώπισής τους για την στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και οικονομίας, κρίνεται καθοριστική», αναφέρει χαρακτηριστικά το ΕΒΕ Πιερίας

Από τη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να προκύψει μια ακόμη σημαντική ειδήση, η οποία αφορά τη δημιουργία μόνιμου εκθεσιακού χώρου μουσείου παραδοσιακών επαγγελμάτων της Πιερίας. Σε πρώτη φάση, θα γίνει παρουσίαση και προβολή του σχετικού πλάνου. Σύμφωνα με πληροφορίες στις προθέσεις του Επιμελητηρίου (και ειδικά του προέδρου του) είναι το συγκεκριμένο μουσείο να φιλοξενηθεί στο κτίριο του Επιμελητηρίου. Εισηγητής του θέματος είναι η Προϊσταμένη Γραφείου Καινοτόμων Δράσων ΔΙ.ΔΕ. Πιερίας Μυράντα Παππά

Τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:

-Διοργάνωση «9ης Εμπορικής και Βιοτεχνικής Εκθεσης Πιερίας – Κεντρικής Μακεδονίας» και σύσταση επιτροπής της Εκθεσης.

-Διοργάνωση εκδηλώσεων κατά τις ημέρες του Πάσχα, για την στήριξη της αγοράς.

-Ανάθεση είσπραξης συνδρομών σε εισπράκτορες, με σύμβαση μίσθωσης έργου.

-Ανάθεση της διοργάνωσης της ετήσιας εκδήλωσης κοπής πίτας του Επιμελητηρίου στην Επιμελητηριακή Εταιρία Στήριξης Επιχειρήσεων Νομού Πιερίας (Ε.Ε.ΣΤ.Ε.Π.).

-Εργασίες συντήρησης κτιρίου.

-Οικονομική ενίσχυση στην Ο.Ε.Β.Ε.Π. και στο Σωματείο Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Ν. Πιερίας.

-Καθαρισμός μαρμάρινης πρόσοψης κτιρίου.

-Ορισμός εκπροσώπων του Επιμελητηρίου σε Επιτροπές.

-Ερωτήσεις – Προτάσεις – Ανακοινώσεις.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ